A şaptea tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în ţară. Următoarea, programată pe 8 februarie

4 săptămâni in urmă 10

Mâine, 1 februarie, va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 de doze, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, iar vaccinurile „sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, se arată în comunicatul remis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele 163.800 de doze Pfizer BioNTech vor fi distribuite astfel:

Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig);Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să ajungă în România luni, 8 februarie. La acest moment, se așteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare, potrivit CNCAV.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă, a mai informat CNCAV.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă