A şaptea tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România. Următoarea, programată pe 8 februarie

1 lună in urmă 1


163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc mâine, 1 februarie, în România, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceasta este cea de-a șaptea tranșă de vaccin livrată de producător, a anunțat duminică, Comitetului național de vaccinare.


Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, iar vaccinurile "sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă", se arată în comunicatul remis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.


Cele 163.800 de doze Pfizer BioNTech vor fi distribuite astfel:


Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig);Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare.


Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să ajungă în România luni, 8 februarie. La acest moment, se așteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare, potrivit CNCAV.


Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă, a mai informat CNCAV.


În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.


La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.


Potrivit datelor transmise ieri, 30 ianuarie de Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, de la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost vaccinate 571.091 de persoane: 469.786 cu o doză şi 101.305 persoane vaccinate cu două doze. În total, au fost raportate 1.737 de reacții adverse, comune și minore.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă