A renunțat la arbitraj și e consilier în Guvernul Cîțu. Marius Avram, tentat să devină membru de partid

2 luni in urmă 1


Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a fost invitatul din această săptămână la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO. Scos de pe lista FIFA a României, „centralul” a decis să renunțe la arbitraj cu șase ani înainte de termen.


Vezi AICI toată emisiunea.


”Mi-am pus întrebarea de ce am fost scos de pe lista FIFA și tot m-am frământat să aflu ce s-a întâmplat. Mi-am analizat inclusiv comportamentul în ultimele luni și nu s-a schimbat cu nimic. Prestațiile mele la meciuri au oferit o oarecare constanță. N-am înțeles de ce.


Președintele Comisiei, Kyros Vassaras, mi-a comunicat, sec, că CCA a hotărât scoaterea mea de la pe lista FIFA. La revedere! Mi-e foarte greu să-mi explic ce s-a întâmplat”, spune Avram, al 8-lea arbitru all-time ca număr de meciuri în Liga 1.
La 41 de ani și cu 246 de meciuri arbitrate în Liga 1, Marius Avram a decis să spună: Stop! Iar confruntarea dintre Dinamo și CFR Cluj, de pe 17 decembrie, a fost ultima în fotbalul românesc. La 14 ani, o lună și 27 de zile de la debutul în primul eșalon, pe 20 octombrie 2006, la confruntarea Farul - Jiul Petroșani.


Mesaj pentru Kyros Vassaras: ”A venit cu lozinci!”


”Conducătorii și jucătorii au venit în vestiar să-mi mulțumească pentru activitate. Ei au aflat pe moment că pentru mine e ultimul meci și mi-au adus câte un tricou cu semnăturile jucătorilor și mesajul «Felicitări pentru întreaga carieră. Respect!». Le voi păstra ca amintire. Comisia Centrală nu mi-a dat nimic! Mi-a dat un e-mail…”, mai declară fostul arbitru.


Odată cu retragerea din arbitraj, acesta pune tunurile pe fostul șef, grecul Kyros Vassaras.


”Când a fost numit acum 7 ani a venit cu cinci puncte mari și late. Unul dintre ele era atragerea de arbitri tineri cu ajutorul Comisiilor Județene, al doilea descoperirea de talente, susținerea și promovarea lor spre ligile superioare, apoi intrarea Comisiei Centrale într-o nouă eră de comunicare și dialog. Reprezentarea pe plan extern, cel de-al patrulea punct, și, ultimul, creșterea arbitrajului în Liga 1. Sunt lozinci! Le-am notat, le-am ținut minte, iar acum, după 7 ani, oamenii din fotbal să spună ce s-a realizat și ce nu!”, a explicat Avram.


E consilier la Ministerul Economiei


După ultimul său meci, Avram n-a stat mult acasă. Bucureșteanul a fost cooptat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Rolul pe care îl are este de consilier personal în cabinetul unuia dintre secretarii de stat din acest minister.


Secretarul de stat cu care lucrez coordonează trei domenii: turism, comerț exterior și investiții străine. Ca să explic foarte simplu, următorul sub el sunt eu. De aici pleacă direcțiile. Sunt într-o funcție de conducere. O funcție în care am în subordine câteva sute de oameni. Oameni care depind de tine ca șef.

Marius Avram, fost arbitru:

Îl tentează să intre în politică


Avram jr a urmat cursurile unei facultăți de management și turism în Țara Cantoanelor, mai precis Glion Institute of Higher Education, unde specializarea s-a numit Associate Degree Tourism and Travel Services Management.


”Eu am un post politic și, ca la orice post politic, nu ai o siguranță. Se schimbă guvernul, se schimbă și ministrul. Nu sunt membru de partid, suntem doar tehnocrați, specialiști pe domeniile respective. Am mai avut discuții să intru în diferite partide politice, dar nu le-am luat în considerare fiind arbitru. Acum nu se știe niciodată, voi vedea”, a mai spus acesta la emisiunea de pe GSP.RO.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă