A patra țară din lume care recomandă doza booster pentru copiii de peste 12 ani. La ce riscuri se expune

1 săptămână in urmă 15

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 21:59

62 citiri

A patra țară din lume care recomandă doza booster pentru copiii de peste 12 ani. La ce riscuri se expune

STIKO, autoritatea germană în domeniul vaccinării, a recomandat joi, 13 ianuarie, ca doza a treia a vaccinului anti-Covid să le fie administrată și copiilor cu vârsta între 12 și 17 ani. O decizie similară au mai luat SUA, Israel şi Ungaria.

Până acum, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a autorizat administrarea unei doze booster pentru această grupă de vârstă.

Potrivit STIKO, a treia doză administrată ar trebuie să fie serul de la BioNTech/Pfizer şi ar trebui făcută cel mai devreme după trei luni de la a doua doză de vaccin.

”Situaţia actuală, cu o creştere bruscă a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron şi a consecinţelor pentru sistemul de sănătate din Germania, face necesară extinderea campaniei de vaccinare”, a transmis STIKO într-un comunicat.

În timp ce datele despre eficacitatea şi siguranţa administrării unei doze booster tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani sunt încă limitate, se consideră că riscul de reacţii adverse severe este foarte scăzut, a adăugat STIKO.

Deoarece Agenţia Europeană pentru Medicamente nu şi-a dat încă aprobarea, Germania va fi responsabilă pentru orice probleme legate de administrarea dozei de rapel la această grupă de vârstă.

EMA a declarat săptămâna aceasta că examinează dacă va prelungi aprobarea pentru doza de rapel cu vaccinul Pfizer la adolescenţii cu vârste de 16 şi 17 ani şi se aşteaptă ca producătorii de medicamente să depună o cerere de aprobare pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Citeste si:

90% din pacienții Covid de la ATI care mor nu sunt vaccinați. Câți români au primit prima doză

Autoritățile sanitare din România au precizat joi, 13 ianuarie, că 90% dintre pacienții Covid-19 care mor în ATI sunt nevaccinați. Potrivit acestora, la nivel național, rata de vaccinare a...

Raport vaccinare 13 ianuarie 2022. Aproape 21.000 de doze administrate în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate pentru booster

20.979 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 13 ianuarie 2022, de autoritățile sanitare. Din total, 5.771 de români au...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă