A patra doză de vaccin în Israel? „Cu asta vor semăna vieţile noastre începând de acum. În valuri”

1 lună in urmă 17

Israelul a trebuit să facă faţă recent unei recrudescenţe de cazuri, legată de varianta Delta şi asta în ciuda unei înalte rate de vaccinare.

Într-adevăr, peste 60% din populaţie este complet vaccinată contra Covid-19. De la 1 august, o a treia doză este administrată rezidenţilor din Israel. Campania de rapel priveşte mai întâi persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, pentru a fi până la urmă extinsă la toate persoanele în vârstă de 12 ani şi peste şi care au primit a doua doză de vaccin în urmă cu peste cinci luni.

Dar acest lucru va fi suficient? Nu, potrivit responsabilului israelian pentru coronavirus. Salman Zarka a invitat ţara să se pregătească pentru administrarea unei a patra doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Aceasta ar fi deci a doua injecţie de rapel.

„Virusul este aici şi va rămâne aici”, a declarat el la radioul public. Cu asta vor semăna vieţile noastre începând de acum. În valuri”.

Nu este prima dată că face asemenea afirmaţii. Într-un interviu acordat „Times of Israel” luna trecută, Salman Zarka explica faptul că trebuie luată în calcul [posibilitatea] unor valuri ulterioare cu noi variante, ca aceea din America de Sud.

„Gândindu-ne la aceasta şi la slăbirea vaccinurilor şi anticorpilor, se pare ca tot la câteva luni – asta ar putea fi o dată pe an sau la cinci sau şase luni – vom avea nevoie de o nouă injecţie”, adăugase el.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă