A murit unul dintre marii antrenori de tenis ai lumii. A fost amic cu Țiriac și i-a pregătit pe Becker și Ivanisevic

1 lună in urmă 30

Serie A: AC Milan - Juventus, 6 ianuarie, 21:45, Digi Sport 1

Cupa Ligii Angliei: Manchester United - Manchester City, 6 ianuarie, 21:45, Digi Sport 2

Australianul l-a pregătit în carieră pe Boris Becker la trei dintre titlurile sale de Grand Slam, ajutându-l pe neamț să urce pe prima treaptă a ierarhiei ATP. Brett a fost adus să-l antreneze pe Bum-Bum în perioada în care românul Ion Țiriac îl manageria pe tenismenul german. Fostul jucător român de Cupa Davis și specialistul australian au avut o relație strânsă de prietenie în vremea în care Becker juca la cel mai înalt nivel.

Totodată, Bob Brett a avut un rol esențial și în parcursul croatului Goran Ivanisevic, jucător pe care l-a pregătit timp de patru ani, când fostul tenismen a jucat două finale de Grand Slam.

Bob Brett i-a mai pregătit pe Marin Cilic, Andrei Medvedev, Nicolas Kiefer și Mario Ancic. Ca jucător, australianul a avut o carieră scurtă, însă s-a consacrat în tenisul mondial ca unul dintre cei mai renumiți antrenori.

Actual tehnician de top în sportul alb, francezul Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, și-a exprimat durerea într-un mesaj postat pe Twitter.

"A fost steaua mea, unul dintre cei mai buni antrenori ai lumii A crezut în mine, m-a luat sub aripa sa și m-a învățat meserie. A fost mentorul meu și nu pot să-i mulțumesc îndeajuns. Odihnește-te în pace, dragul meu prieten Bob Brett", a scris Mouratoglou pe Twitter.

În 2002, la San Remo, Bob Brett și-a deschis una dintre cele mai importante academii de tenis din Europa. Australianul a mai colaborat în carieră cu Federația din Japonia și cu cea din Canada.

Etichete: ion tiriac , boris becker , goran ivanisevic , a murit bob brett , bob brett
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă