A murit unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului românesc

1 lună in urmă 2

La patru luni după decesul fratelui său, Valeriu Netolitzchi, COVID a mai făcut o victimă în familia Netolitzchi. Fiul lui Anton Netolitzchi a anunțat decesul tatălui său pe rețelele de socializare: „După atâtea titluri câștigate ca baschetbalist cu Steaua și după atâtea rezultate cu echipa națională a României, astăzi, 17.03.2021, inima tatălui meu a încetat să mai bată. După ce în noiembrie COVID-ul l-a luat pe unchiul meu (n.r. Valeriu Netolitzchi) dintre noi, același virus nenorocit l-a omorât și pe tatăl meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, tăticule! Te iubesc și te voi iubi mereu!”

Prea târziu pentru plămân artificial

Acesta a fost tratat de aceiași medici ca fratele său. Doctorii de la Colentina spun că el a venit repede la spital, spre deosebire de Valerian Netolitzchi. Despre cel din urmă, specialiștii spun că nu a făcut bine că a stat două săptămâni la domiciliu. „Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă", au declarat pentru Gazetă surse medicale de la Colentina.

S-a încercat transferul lui Anton la Institutul de Boli Cardiovasculare în dorința de a-l trece pe ECMO, plămân artificial, dar medicii au stabilit că e tardivă și această procedură.

Cine a fost Anton Netolitzchi:

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului de la noi. A început să practice acest sport la 10 ani, în echipa Liceului nr. 35 din București. Din 1977 a ajuns la CSA Steaua București, singura echipă pentru a evoluat în toată cariera sa, până în 1993. Tot cu naționala a participat la 4 ediții ale Campionatului European, atingând locul 10 în 1985. A cucerit 11 titluri de campion național cu Steaua, primul în 1978, ultimul în 1991, câștigând și Cupa României în 1993. După retragerea din activitate, a fost antrenor în cadrul secției de baschet de la CSA Steaua atât la seniori, cât și la tineret, până la începutul anilor 2000. A fost absolvent al Facultății Militare de Educație Fizică și Sport.

130 de selecțiiîn naționala de seniori, între 1978 și 1989, a adunat Anton Netolitzchi și alte 46 la juniori și tineret

Citește și alte știri de actualitate:

Cu ce se vaccinează CTP: „Nu l-am cerut eu, așa mi-a căzut”La decernarea Premiilor Oscar din acest an vor participa doar cei nominalizaţi şi însoţitorii lor

Băiat român de 14 ani sedus de vecina care-i putea fi mamă. Ce s-a întâmplat

Libertatea

Playtech: Mircea Lucescu, scandal uriaș în Ucraina. Ce a pățit antrenorul român: e fără precedent în istorie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă