A murit Ștefan Cazimir, fondatorul Partidului Liber-Schimbist imediat după Revoluția din 1989. Numele său, pe lista lui Mădălin Hodor cu posibili colaboratori ai Securității

2 luni in urmă 22

Profesorul filolog Ştefan Cazimir a murit, joi, la vârsta de 88 de ani, transmite News.ro. Imediat după Revoluţia din 1989, Ştefan Cazimir a fondat Partidul Liber – Schimbist, unul din multe partide minuscule care au rupt electoratul anti-FSN și au împiedicat formarea unei opoziții puternice. Numele său apare pe o listă a istoricului Mădălin Hodor cu presupuși colaboratori ai Securității.

”Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a aflat cu profundă durere şi imens regret de trecerea în nefiinţă a domnului Prof. (Emeritus) univ. dr. Ştefan Cazimir, intelectual de înaltă ţinută, recunoscut şi apreciat om de cultură. Prin dispariţia sa, nu doar comunitatea evreiască suferă o uriaşă pierdere, ci şi societatea română în general”, a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Ştefan Cazimir a fost cunoscut drept un critic important al operei lui I.L. Caragiale. Autor a numeroase volume, Ştefan Cazimir a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai Consiliului Editorial al Editurii Hasefer.

Ştefan Cazimir s-a născut la Iaşi, în 10 noiembrie 1932, şi a urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti, devenind doctor în fililogie. Ulterior, a predat la Universitatea din Bucureşti, fiind membru al Catedrei de literatură română.

A intrat în viaţa politică în 1990, ca preşedinte fondator al Partidului Liber- Schimbist, şi a fost deputat în trei legislaturi (1990–1992, 1992–1996, 2000–2004). (Foto: Agerpres / Mihai POZIUMSCHI)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă