A murit Spencer Davis. Cântărețul britanic, cunoscut pentru ”Gimme Some Lovin”, avea 81 de ani

4 luni in urmă 19


Spencer Davis, una dintre figurile importante ale scenei din anii 1960, a murit la vârsta de 81 de ani, în urma unui infarct. Era cunoscut pentru melodiile ”Gimme Some Lovin'” şi "I’m a Man", notează BBC.


Davis a murit luni în spital din cauza unui infarct, în timp ce era tratat pentru pneumonie, a declarat agentul său pentru BBC. ”Era un prieten foarte bun”, a spus Bob Birk, care lucrase cu muzicianul mai bine de 30 de ani.


”A fost un om foarte etic, foarte talentat, cu inimă bună, extrem de inteligent, generos. Îi va fi dor de el”, a adăugat Bob Birk.


Chitaristul galez a fost forța motrice din spatele trupei The Spencer Davis Group, care a obținut hituri transatlantice cu Keep On Running și Somebody Help Me.


Davis a cântat alături de fraţii Barr Muff Wonwood, care cânta la bass, şi de Steve Winwood, vocalist şi keyboards, şi de bateristul Pete York.


Grupul s-a aflat în topurile muzicale la mijlocul anilor 1960 cu "Keep on Running", "Gimme Some Lovin'" şi "I'm A Man". Muzica lor se cântă şi astăzi în toată lumea, la mai bine de 50 de ani de când a fost înregistrată. 


Trupa a fost în turnee cu The Who și The Rolling Stones în anii '60.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă