A murit proprietarul Pro TV, miliardarul Petr Kellner, într-un accident de elicopter! Cel mai bogat om din Cehia deținea și alte afaceri în România

2 săptămâni in urmă 1

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, se numără printre cele cinci persoane care și-au pierdut viața sâmbătă în urma prăbușirii unui elicopter în Alaska, potrivit The New York Times.

„Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic”, a comunicat grupul.

Cinci persoane au deceddat, iar alta a fost rănită după ce un elicopter s-a prăbuşit în zona unui gheţar din statul american Alaska, afirmă surse citate de postul ABC News.

A murit proprietarul Pro TV, miliardarul Petr Kellner, într-un accident de elicopter! Cel mai bogat om din Cehia deținea și alte afaceri în România

A existat un singur supravieţuitor, care se află în stare gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers, care a transmis că este investigată cauza accidentului.

Serviciile de urgenţă au fost alertate sâmbătă, la ora locală 20:00, că un elicopter nu a revenit dintr-o excursie şi că resturi ale unui accident au fost observate în apropierea gheţarului Knik.

Accidentul aerian a avut loc în zona Gheţarului Knik, situat la 80 de kilometri est de oraşul Anchorage. Nu este clar dacă elicopterul s-a prăbuşit pe gheţar sau în apropierea acestuia.

Czech Billionaire Petr Kellner Dies In Alaska Helicopter Crash https://t.co/hBrkKQDrYu

— Newsdrove (@newsdrove) March 29, 2021

Avere estimată la 17,5 miliarde de dolari pentru Petr Kellner

Kellner, cel mai bogat om din Cehia, avea o avere în 2021 estimată la 17,5 miliarde de dolari potrivit Forbes și se clasa pe locul 68 în topul publicației.

Grupul ceh PPF a achiziționat oficial grupul CME, care deține și Pro TV, în octombrie 2020. Kellner era căsătorit şi avea patru copii.

Petr Kellner avea deja afaceri în România, prin intermediul PPF, înainte de preluarea Pro TV, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center, ambele din Bucureşti. În paralel, Petr Kellner avea legături strânse cu piaţa rusă, dar şi cu China.

The post A murit proprietarul Pro TV, miliardarul Petr Kellner, într-un accident de elicopter! Cel mai bogat om din Cehia deținea și alte afaceri în România appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă