A murit preotul care a făcut greva foamei pentru dărâmarea unei statui din București - Sorin Paul Grecu a fost răpus de COVID-19

2 săptămâni in urmă 46

A murit A murit

A murit un cunoscut preot care a făcut greva foamei pentru dărâmarea statuii lui Lenin din Piața Scânteii.

SÂMBĂTĂ, 08 IANUARIE 2022, 21:48

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

A murit părintele Sorin Paul Grecu, parohul bisericii ortodoxe Sfântul Apostol Pavel și a Tuturor Sfinților Români din East Ham, suburbie a Londrei, Marea Britanie.

Anunțul decesului a fost făcut public de Ambasada României în Regatul Unit. Preotul se afla în spital din perioada Crăciunului, bolnav de COVID-19. Starea sa s-a înrăutățit și nu a mai putu fi salvat. Sorin Paul Grecu avea 61 de ani.

”Ultima amintire care ne leagă este participarea sa, în toamna anului trecut, la ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai la Londra, când a oficiat, împreuna cu Părintele Constantin Popescu, o slujbă de pomenire.

Născut in România la Câmpulung, Părintele Grecu a înființat în urmă cu 29 de ani o parohie ortodoxă în Londra, care a funcționat pentru 2 ani în Ilford, apoi până în martie 1997 în Chelsea într-o clădire a British Red Cross. Între 1997 și 2012 slujbele au fost săvârșite împreuna cu preoți din biserica greacă din East Ham. Din 15 noiembrie 2012 până în prezent Sfintele Slujbe sunt săvârșite numai în limba româna în fiecare duminică”, se precizează în comunicarea ambasadei.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă