A murit parintele muzicii electronice din Romania. Viata de film a artistului care s-a reinventat dupa 20 de ani de cand a renuntat la muzica

3 săptămâni in urmă 3

O legenda a muzicii electronice din Romania, Rodion Rosca a murit sambata 27 martie 2021, la varsta de 67 de ani.

La finalul unui spectacil sustinut la Electric Castle, in 2016, Rodion Rosca, cunoscut si ca "tatal muzicii electronice romanesti", si-a anuntat fanii ca este grav bolnav si ca acela ar putea fi ultimul sau spectacol.

Rodion Rosca s-a nascut la Cluj-Napoca in 1953 dintr-o mama maghiara si un tata roman pe care nu l-a cunoscut niciodata.

Potrivit Fototeca Azopan, Rodion Rosca in 1978 a fondat formatia sa, Rodion GA, care a interpretat un mix de muzica electronica si rock progresiv cu un sunet foarte distinctiv, adesea inaintea tendintelor internationale.

Sursa citata mai arata ca Rodion a fost primul din Romania care a folosit metoda de sampling in anii '80, inregistrandu-si piesele cu instalatii facute de el insusi.

In ultimele decenii, a fost uitat aproape complet si si-a trait viata intr-un mic sat din judetul Cluj. A fost redescoperit in 2011 de Future Nuggets, un colectiv de muzicieni si producatori determinati sa conserve patrimoniul muzical al Romaniei. In 2013 albumul The Lost Tapes a fost lansat de Strut Records din UK.

CITESTE SI:

Povestea fabuloasa a tinerei din Romania care face scoala cu copiii din Tanzania. "M-am trezit la catedra direct. A fost o aventura"Amenintari cu moartea la adresa actritei Maia Morgenstern, trimise "din partea partidului AUR" catre Teatrul Evreiesc de StatFlagrant facut de procurori pentru dare de mita in fotbalul romanesc. O persoana ar fi oferit bani arbitrului pentru a-i facilita calificarea in play-offDOCUMENT Noul model de declaratie pe proprie raspundere, cu care se poate iesi din casa dupa ora 20.00. Poate fi scrisa si "de mana"Ghinion pentru oamenii lui Adrian Mutu. Ce rezultat trebuie sa scoata Romania impotriva Germaniei pentru a se califica in sferturi la EURO
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă