A murit o cunoscută jurnalistă de la Radio România Actualități. Anunțul, făcut de Familia Regală

2 luni in urmă 41

Doliu în presa românească Doliu în presa românească

Jurnalista Maria-Denise Theodoru, de la Radio România, a murit. Anunțul a fost făcut de Familia Regală a României, printr-un mesaj publicat în mediul online.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 16:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Maria-Denise Theodoru a fost analist și expert Afaceri Europene în Direcţia Relaţii Internaţionale din Societatea Română de Radiodifuziune. Concomitent, a colaborator cu Biroul de Informare al Parlamentului European, al Institutului European din România şi trainer jurnalism pentru postul de radio Arthis de la Bruxelles – radioul comunităţii româneşti.

Prin impresionanta şi prolifica sa carieră profesională, a avut o contribuţie importantă la impunerea şi consolidarea radioului public pe prima poziţie a podiumului mass media din România. A lucrat în cadrul Radio România Internaţional ca redactor, redactor de rubrică, publicist comentator, publicist comentator coordonator la Camera ştirilor, editor ştiri externe .

A fost şef serviciu Intern dar şi reporter acreditat pe lângă Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Franţei, Ambasada Italiei, Academia Română, Nunţiatura Apostolică, Comisia Națională UNESCO şi Camera de Comerţ a României.

Imagine

Și Familia Regală a României, cu care regretata jurnalistă a avut o lungă colaborare, a postat un amplu mesaj.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu tristețe vestea trecerii la Domnul a jurnalistei și profesoarei Maria-Denise Theodoru.

De două decenii încoace, Denise a fost o colaboratoare constantă și devotată a Casei Majestății Sale. Ea a contribuit cu creativitate și profesionalism la îndeplinirea multor acțiuni publice ale Familiei Regale, fie în domeniul radio-ului, fie în cel al cinematografiei sau al proiectelor socio-culturale.

Ea a fost, an de an, alături de eforturile Familiei Regale, cu discreție, cu generozitate și cu profundă înțelegere. De-a lungul anilor, Denise și-a legat numele de Înalte Patronaje regale, de vizite regale în comunități, de concursuri internaționale, de volume legate de Coroană și de istoria modernă și contemporană a României. Recent, ea a fost scenarista și însuflețita promotoare a filmului artistic Maria, Regina României.

Un fidel susținător al principiilor și valorilor Coroanei Române, Maria-Denise Theodoru a primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, în anul 2010.

Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanțe și profundă compasiune familiei îndoliate! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Familia Regală a României.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă