A murit Mircea Stoenescu, ”jandarmul lui Nicolae Dobrin”. Dinamoviștii nu l-au uitat: ”A mai plecat un căpitan”

3 săptămâni in urmă 17

  • Serie A: AC Milan - AS Roma, joi, 19:30, Digi Sport 1

  • Serie A: Juventus - Napoli, joi, 21:45, Digi Sport 1

Stoenescu, fost fundaş, a câştigat trei titluri de campion cu Dinamo, în 1962, 1971, 1973, precum şi Cupa României, în 1968. A mai jucat la Dinamo Piteşti, Dinamo Obor şi Dinamo Slatina. Era supranumit ”Jandarmul lui Dobrin”, de pe vremea când îl avea meci de meci în marcaj pe ”Gâscan”.

Mircea Stoenescu, legendă a formației din ”Ștefan cel Mare”!

Mircea Stoenescu şi-a continuat cariera, devenind arbitru divizionar A în 1981, iar apoi arbitru internaţional.

Maestru emerit al sportului, Stoenescu a fost pe rând secretar, director general şi preşedinte executiv al FC Dinamo Bucureşti.

El a mai îndeplinit diferite funcţii în fotbalul românesc: membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, membru al Comisiei de Analiză a Campionatului Naţional, membru al Comisiei de Disciplină şi de Recurs în cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, observator de joc şi de arbitraj din partea LPF şi FRF. De asemenea a fost antrenor al echipei Dinamo Victoria în eşaloanele inferioare ale Capitalei.

A MAI PLECAT UN CĂPITAN
«Stați, nu o luați ca pe o tristețe, zâmbesc chiar! Dar e «Apusul meu de soare», ca să-l parafrazez pe Delavrancea. Mi-e teamă că n-am să mai pot să-mi scriu rândurile mele... Voiam să fac o broșură cu viața mea, cum am început de la mingea de cârpă, în cartier»

Acestea erau cuvintele lui Mircea Stoenescu la sfârșitul lui octombrie. A apus între timp. N-a apucat să-și scrie aminitirile și n-a apucat s-o vadă pe Dinamo vindecată.
ODIHNEȘTE-TE ÎN PACE, BASULE!”, a fost mesajul Peluzei Cătălin Hîldan, la scurt timp după anunțarea veștii.

Agerpres

Etichete: nicolae dobrin , mircea stoenescu

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă