A murit Mircea Stoenescu, fost jucător şi conducător al clubului Dinamo

1 săptămână in urmă 31

Mircea Stoenescu a murit miercuri, 5 ianuarie, la vârsta de 78 de ani, a informat clubul Dinamo pe pagina de Facebook.

„Fost jucător și conducător al clubului Dinamo București, Mircea Stonescu a încetat din viață. A câștigat, în tricoul alb-roșu, trei titluri de campion (1962, 1971, 1973) și Cupa României (1968). A fost secretar, director general și președinte executiv al clubului pe care l-a iubit până în ultimele clipe ale vieții”, a transmis clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

În 2019, Mircea Stoenescu a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor, chiar de pe patul de cămin. Fostul fundaș trăia cu soția într-un cămin de recuperare și de vârstnici de lângă baza de pregătire a lui Dinamo.

Mircea Stoenescu, cel care se recomanda ca fiind „probabil, cel mai vechi dinamovist în viață” a fost maestru emerit al sportului și a cucerit 3 titluri de campion și o Cupă a României cu Dinamo.

Cine a fost Mircea Stoenescu:

  • Fundaș central, după ce la juniori a evoluat ca inter dreapta și a fost campion, a jucat la Dinamo în 1961 și în perioada 1965-1972
  • A mai evoluat la Dinamo Obor, Dinamo Pitești și Dinamo Slatina
  • 158 de meciuri și 11 goluri în Divizia A, 7 meciuri în cupele europene
  • 3 titluri și o Cupă a României cu Dinamo
  • După retragerea din 1975, s-a dedicat arbitrajului și a ajuns în corpul de arbitri A din 1981. A lucrat la Direcția judiciară a sectorului 5
  • Observator LPF din 2001, a avut numeroase funcții în staff-ul administrativ al lui Dinamo București
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă