A murit Mircea Stoenescu, „cel mai vechi dinamovist în viață” » În urmă cu o lună, a plâns în dialog cu GSP: „Nu mai rezist!”

1 săptămână in urmă 15

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022, 22:59 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 23:35

Mircea Stoenescu, una dintre legendele lui Dinamo, a murit în această seară, la 78 de ani.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Ionel Culina, ofițerul de presă al lui Dinamo: „Dinamo București a pierdut în această seară un personaj fabulos, MIRCEA STOENESCU, un campion emerit al fotbalului nostru, născut și crescut cu mentalitatea de a fi mereu învingător în lupta cu adversarii vieții”.

A murit Mircea Stoenescu

Gazeta a vorbit cu Stoenescu în urmă cu o lună. „Jandarmul lui Dobrin”, porecla de pe timpuri, își ducea cu greu zilele din cauza diverselor probleme medicale, ale lui și ale soției, care stătea departe de el, la copii, ca să poată primi ajutor în orice moment.

În ultima vreme, Stoenescu privea extrem de critic situația prin care trecea echipa lui favorită. „Luați-vă catrafusele și săpați munții pentru autostrăzi!”, le transmitea Stoenescu „câinilor” prin intermediul unui dialog cu GSP.

Abătut și afectat, în dialogul telefonic pe care fostul fundaș l-a inițiat, nea Mircea Stoenescu n-a mai rezistat și a izbucnit în plâns: „Nu mai rezist, nu mai suport! N-am fost valoare mare la Dinamo, dar mă ardea banca atunci când eram acolo!”.

Mircea Stoenescu se recomanda ca fiind „probabil, cel mai vechi dinamovist în viață”.

În 2019, Stoenescu acorda un interviu tulburător Gazetei Sporturilor, de pe patul de cămin. Fostul fundaș de fier trăia cu soția într-un cămin de recuperare și de vârstnici de lângă baza de pregătire a lui Dinamo.

Imagini de la vizita pe care i-a făcut-o Gazeta:

Cine a fost Mircea Stoenescu

  • Maestru emerit al sportului
  • Fundaș central, după ce la juniori a evoluat ca inter dreapta și a fost campion, a jucat la Dinamo în 1961 și în perioada 1965-1972
  • A mai evoluat la Dinamo Obor, Dinamo Pitești și Dinamo Slatina
  • Are 158 de meciuri și 11 goluri în Divizia A, 7 meciuri în cupele europene
  • Are 3 titluri și o Cupă cu Dinamo
  • După retragerea din 1975, s-a dedicat arbitrajului și a ajuns în corpul de arbitri A din 1981. A lucrat la Direcția judiciară a sectorului 5
  • Observator LPF din 2001, a avut numeroase funcții în staff-ul administrativ al lui Dinamo București

 „Nu mai rezist!”

Foto: Mircea Stoenescu (stânga) alături de Smith, la meciul Dinamo - Liverpool (1-1) din noiembrie 1970

Am fost o rotiță bună într-un angrenaj strălucitor. Nu am luat niciodată nota 4 în ziarul de sport. Aveam numai 7 sau 8. O dată am primit 9, după ce l-am marcat pe Dobrin, dar cred că a fost o greșeală de tipar
Mircea Stoenescu

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Playtech: Cătălin Măruță a fost UMILIT de Romică Țociu, în direct la PRO TV. Are legătură cu Dan Negru


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă