A murit Ion Caramitru. Marele actor, director de teatru național și fost ministru al Culturii, avea 79 de ani

1 lună in urmă 46

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/09/ion-caramitru-TNB.jpg
Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, la Spitalul Elias. Director al Teatrului Național București în ultimii 16 ani, Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani, anunță TVR, preluat de G4Media.ro.

Caramitru a fost ministrul Culturii în perioada 1996-2000, în Guvernul Victor Ciorbea. Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor.

Ion Caramitru a devenit unul dintre personajele centrale din zilele Revoluției după ce a ocupat clădirea Televiziunii Române la 22 decembrie 1989, în urmă plecării dictatorului Nicolae Ceaușescu din București. Caramitru a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România, mai scrie G4Media.ro.

Foto: blogtnb.ro / Blogul Teatrului Național din București

Caramitru a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), format în jurul lui Ion Iliescu, unde a fost responsabil de segmentul Culturii. După 1990, Caramitru s-a retras din FSN în semn de protest pentru că acesta devenise partid politic și l-a acuzat pe Ion Iliescu că încearcă să folosească FSN pentru a monopoliza puterea.

Marele actor Ion Caramitru a murit în aceeași zi cu legendarul canotor Ivan Patzaichin, duminică.

Vezi și: A murit Ivan Patzaichin, legendarul campion român la kaiac-canoe

Articolul A murit Ion Caramitru. Marele actor, director de teatru național și fost ministru al Culturii, avea 79 de ani apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă