A murit girafa April, celebră după ce a născut în direct pe YouTube, în 2017

1 lună in urmă 2


Girafa April, care a devenit o celebritate pe internet după ce a născut live YouTube un pui, în 2017, a murit la vârsta de 20 de ani, scrie CNN.


Animalul, extrem de iubit, a fost eutanasiat la recomandarea medicilor veterinari, din cauza înrăutățirii artritei de care suferea, a anunțat vineri, pe Facebook, Animal Adventure Park din Harpursville, New York.


„Suntem triști alături de fani ei, de aproape și de departe, în timp ce ne luăm rămas bun de la girafa care poate fi creditată cu stabilirea unui punct de sprijin pentru conștientizarea speciei și a conservării girafelor în secolul XXI. În timp ce amprentele de copite din curtea ei se vor eroda în timp, amprenta pe care a lăsat-o pe inimile oamenilor din întreaga lume nu se va estompa niciodată”, se arată în postare.


April, în parcul de animale unde a trăit în ultimii 6 ani. Foto: Facebook.com/AnimalAdventurePark

Parcul pentru animale era casa lui April de aproape șase ani. Ea a născut cinci pui, inclusiv pe Tajiri, care a făcut-o faimoasă. El a fost, de asemenea, primul pui care s-a născut în parcul pentru animale, cu 1,25 de milioane de oameni care urmăreau transmisiunea live a nașterii sale.


Medicii veterinari au observat că girafa arăta semne notabile de osteoartrita în vara anului 2020. În ciuda eforturilor lor, care au inclus suplimente articulare, medicamente pentru durere, modificări dietetice, tăierea copitelor și pardoseală căptușită în hambarul ei, ea a continuat să-și piardă mobilitatea.Corpul girafei a fost dus la Școala Veterinară a Universității Cornell, pentru o necropsie. După incinerare, cenușa va fi adusă în Parcul de aventuri.


Popularitatea lui April a contribuit la conștientizarea declinului rapid al populației de girafe, care a scăzut cu 40% în ultimii 30 de ani.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă