A murit Flavia Bălescu-Coposu. Sora cea mare a lui Corneliu Coposu avea 96 de ani

1 lună in urmă 17


Sora cea mare a seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu, a murit, miercuri, la vârsta de 96 de ani. Trista veste a fost anunțată de familie, împreună cu Fundația Corneliu Coposu, informează corneliu-coposu.ro.


„Familia împreună cu Fundația Corneliu Coposu anunță cu profundă durere că astăzi, de ziua nașterii Maicii Domnului, a urcat la Cer sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu”, se arată în comunicat.


Flavia Bălescu-Coposu s-a născut la Bobota pe data de 6 decembrie 1924, fiind a treia fetiță a familiei părintelui protopop Valentin Coposu, primind numele de botez Flavia Lucia Terezia.


A urmat cursurile școlii primare din Bobota, iar liceul la Beiuș. Era în clasa a V-a în momentul în care familia s-a refugiat la Coșlariu (jud. Alba), unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu a mai păstorit doar un an, decedând în 1941.


Ultimii doi ani de liceu i-a urmat la Blaj. A terminat liceul în 1943 și s-a înscris la Academia de Științe Economice din București.


La terminarea facultății, din cauza „recomandărilor“ primite nu a găsit nici un loc de muncă. În luna martie 1948 reușește, totuși, să se angajeze ca zilieră la Statistică, la recensământul agricol care începuse. 


Ulterior a lucrat la o fabrică de construcții la Canalul Dunăre-Marea Neagră, unde se lucra şi cu deţinuţi politici, printre care era şi fratele său, Corneliu Coposu, și mai apoi la atelier din București care s-a desființat în 1955, când a luat fiinţă Fabrica de Maşini Unelte.


Flavia Coposu s-a căsătorit cu domnul Constantin Bălescu la data de 14 februarie 1960.


La 17 iulie 1996, alături de sora sa Rodica, a înființat Fundația Corneliu Coposu, scopul principal al Fundației fiind răspândirea princiipilor creștin-democrate în care fratele lor a crezut mereu.


În anul 2009, Flavia Bălescu-Coposu, alături de sora sa Rodica Coposu, a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decorația „Crucea Casei Regale a României“.


FOTO: corneliu-coposu.ro


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă