A murit Edward O. Wilson. Naturalistul american supranumit „Darwin al zilelor noastre” avea 92 de ani

3 săptămâni in urmă 20

A murit Edward O. Wilson. În tinereţe, americanul şi-a pierdut mare parte din acuitatea vizuală la ochiul drept după ce a fost tăiat de înotătoarea unui peşte.

Citeşte şi: Rapperul american Drakeo the Ruler a fost înjunghiat mortal la un festival de muzică din Los Angeles

A murit Edward O. Wilson

Potrivit spuselor sale, accidentul l-a determinat să se concentreze asupra furnicilor şi a altor insecte deoarece le putea examina de aproape cu ochiul bun, având în vedere dificultăţile pe care le avea în observarea animalelor mai mari, în zone deschise. Wilson a devenit expert de talie mondială în furnici, fiind descoperitorul a peste 400 de specii din aceste insecte.

Pentru cartea sa „Pheidole in the New World”, un studiu asupra furnicilor, Wilson a realizat toate cele 5.000 de desene, potrivit revistei Harvard.

Wilson a fost crescut în sânul credinţei din Convenţia Baptistă de Sud şi, mai târziu, a ajuns să se declare „deist provizoriu”, explicând că era „dispus să accepte posibilitatea că există un fel de forţă inteligentă dincolo de înţelegerea noastră actuală”.

Dragostea pentru natură a lui Edward O. Wilson s-a intensificat în perioada petrecută în organizaţia americană de cercetaşi Boy Scouts, despre care a declarat că „părea inventată tocmai pentru mine„. El a obţinut rangul de elită Eagle Scout.

Edward O. Wilson a fost recompensat cu Medalia Naţională a Statelor Unite ale Americii pentru Ştiinţă şi cu două premii Pulitzer pentru non-ficţiune, fiind de asemenea inclus în clasamentul revistei Time al celor mai influente 25 de personalităţi din 1995, scrie Ziare.com.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă