A murit cel mai vârstnic urs polar din Europa. Era născut în captivitate și a trăit la Zoo Berlin

3 săptămâni in urmă 22

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 20:34

175 citiri

A murit cel mai vârstnic urs polar din Europa. Era născut în captivitate și a trăit la Zoo Berlin

Zoo Berlin a rămas fără celebrii săi urşi polari după ce Katjuscha a murit la vârsta de 37 de ani, la un deceniu de la decesul lui Knut, care a fost atracţia principală a grădinii, informează agenţia DPA luni.

Katjuscha, o femelă de urs polar şi totodată cel mai vârstnic urs polar din Europa, a fost găsită moartă de către îngrijitori pe 24 decembrie, în zona exterioară din spaţiul ei închis, a anunţat luni grădina zoologică.

În mod obişnuit, durata de viaţă a urşilor polari este de 25 până la 30 de ani. Katjuscha avea probleme cardiace de mai mult timp, pentru care primea tratament.

"În următoarele săptămâni se va decide cum vom merge mai departe în ceea ce priveşte spaţiul urşilor polari de la Berlin Zoo", se precizează într-un comunicat.

Alţi doi urşi polari trăiesc la cealaltă grădină zoologică din Berlin, Tierpark, care se află în estul oraşului şi este deţinută de aceeaşi companie.

Katjuscha s-a născut la grădina zoologică din oraşul Karlsruhe în 1984 şi a fost adusă la Zoo Berlin după un an.

Ea a trăit împreună cu ursul polar Knut, care a devenit un simbol al Berlinului după ce a fost crescut de către îngrijitori imediat după ce a venit pe lume, în 2006.

Knut a fost una dintre cele mai mari vedete din istoria grădinii zoologice şi întreaga Germanie a fost în stare de şoc când a murit prematur, în 2011, în urma unei probleme la nivelul creierului.

Citeste si:

A murit naturalistul american Edward O. Wilson. Cel supranumit "Darwin al zilelor noastre" avea 92 de ani

Naturalistul american Edward O. Wilson, supranumit "Darwin al zilelor noastre", a murit duminică la vârsta de 92 de ani în Massachusetts. Reuters publică o serie de lucruri neobişnuite despre...

Victor Socaciu a fost omul care a compus celebrul imn al Rapidului, Mesajul giulestenilor după moartea acestuia

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani. El a fost cel care, împreună cu Adrian Păunescu, a compus celebrul imn al Rapidului "Glasul roţilor de tren"....

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă