A murit cel mai RAPID om din lume! Chuck Yeager, primul pilot care a depășit viteza sunetului, a decedat la 97 de ani

2 luni in urmă 16

Născut la data de 13 februarie 1923 în micul oraş Myra din Virginia de Vest, Yeager a crescut alături de tatăl său, mecanic, care l-a învăţat meseria. El s-a înrolat în Forţele Aeriene în septembrie 1941, cu trei luni înainte ca Statele Unite să intre în război. A început ca mecanic de avioane, înainte de a învăţa să piloteze. Aflat la o bază din Anglia, Yeager a început misiunile de luptă pe un Mustang P-51 în februarie 1944 şi a doborât un Me 109 german.

Fr @VictoriaYeage11 It is w/ profound sorrow, I must tell you that my life love General Chuck Yeager passed just before 9pm ET. An incredible life well lived, America’s greatest Pilot, & a legacy of strength, adventure, & patriotism will be remembered forever.

— Chuck Yeager (@GenChuckYeager) December 8, 2020

Timp de 18 secunde, Yeager a fost supersonic. "M-am speriat, ştiind că mulţi dintre colegii mei au crezut că sunt condamnat să fiu făcut bucăţi de un zid de cărămidă invizibil din cer", a scris el ulterior într-o carte de memorii. "Dar am observat că cu cât înaintam mai repede, cu atât călătoria era mai lină. Dintr-o dată, acul Mach a început să fluctueze, apoi a ieşit din scală", a povestit pilotul, citat de DPA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă