A murit cel mai mare acrobat al circului românesc - Gabriel Moşoianu avea Covid-19

3 săptămâni in urmă 44

Doliu în lumea circului românesc Doliu în lumea circului românesc

Gabriel Moşoianu, cel mai cunoscut acrobat din istoria circului românesc, a murit după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2, la vârsta de 87 de ani. De-a lungul carierei sale impresionante, maestrul a intrat de trei ori în Cartea Recordurilor cu numere de acrobație spectaculoase şi a petrecut mai bine de 40 de ani în turnee prin străinătate, relatează Realitatea Plus. 

DUMINICĂ, 31 OCTOMBRIE 2021, 15:44

SURSĂ: Realitatea Plus AUTOR: REALITATEA.NET

Gabriel Moşoianu a făcut parte din trupa de acrobați care a avut primul număr la deschiderea circului de stat, în 1954. Ani la rând a avut reprezentații în Rusia, Statele Unite ale Americii, China, Mongolia sau Brazilia.

Moșoianu a cunoscut mai mulți șefi de stat. Președinții americani Richard Nixon și Ronald Reagan l-au felicitat personal și i-au dat autografe. La fel au făcut și șefii de stat ai Braziliei, dar și liderii comuniști ai Mongoliei și Chinei. La un spectacol a ajuns chiar în loja oficială alături de Mao Zedong.

Maestrul acrobației românești a intrat de trei ori în Cartea Recordurilor. În 1984 pentru „tripla piruetă la bară rusească”, în 1985 cu „dublu salt la coloana de șapte cu lonjă de siguranță”, număr unic în lume și în 1998, cu un „salt mortal la coloana de șase cu aterizare pe umeri". Ani la rând, maestrul a așteptat și recunoașterea oficialilor români care nu a mai venit.

Gabriel Moşoianu a fost răpus de coronavirus. El avea mai multe comorbidităţi. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă