A murit Alexandru, tânărul care s-a aruncat de pe căminul în care locuia, în București. Trei negociatori au încercat să-l convingă să nu sară

1 lună in urmă 1

Un tânăr de 22 de ani s-a sinucis vineri la prânz, în București, chiar dacă mai bine de două ore s-a încercat salvarea lui, după ce s-a urcat pe căminul Concordia, unde locuia, și a amenințat că se aruncă. După ce a sărit, aproape o oră s-a încercat resuscitarea lui.

Tânărul ocupa o cameră la mansarda căminului și de dimineață, în jurul orei 10:30, a deschis geamul mansardei și a ieșit pe acoperiș. A amenințat că se va arunca în gol de pe clădirea cu 4 etaje și mai bine de două ore a stat acolo, sub privirile a zeci de pompieri, polițiști și salvatori veniți să-l ajute.

Au fost trimiși și trei negociatori ai Poliției, doi bărbați și o femeie, fosta iubită a băiatului a fost și ea chemată, dar nimeni n-a reușit să-l facă să se răzgândească. S-a aruncat în gol, înainte ca salvatorii să poată ridica o scară sau să umfle saltelele sub clădire.

A murit Alexandru, tânărul care s-a aruncat de pe căminul în care locuia, în București. Trei negociatori au încercat să-l convingă să nu sarăCăminul de pe care s-a aruncat Alexandru. Foto: Răzvan Luțac

Martoră la întreaga scenă cutremurătoare a fost și fosta iubită a băiatului, scrie Antena 3. Tânărul se despărțise de curând de ea, credea că fata face experimente pe creierul lui. Ea povestește că fostul ei iubit se mai lasase de droguri, cât de cât, în ultima perioadă.

Negociatorii au urcat pe un geam din acoperiș și au vorbit cu băiatul o vreme. Iar iubita lui a sosit și a iesit și ea pe un geam de la un etaj inferior tot ca să vorbească cu el, în speranța că îl va face să se răzgândească.

A murit Alexandru, tânărul care s-a aruncat de pe căminul în care locuia, în București. Trei negociatori au încercat să-l convingă să nu sarăNimic nu lăsa să se bănuiască gestul făcut vineri de Alexandru. Foto: Facebook / Alexandru M.

Băiatul, care se numește Alexandru a crescut într-o comună de lângă București și a fost abandonat la 14 ani, când a venit în oraș. A crescut într-o familie adoptivă, apoi într-o casă a organizaţiei SOS Satele Copiilor, scrie Observator News.

A murit Alexandru, tânărul care s-a aruncat de pe căminul în care locuia, în București. Trei negociatori au încercat să-l convingă să nu sarăAlexandru a stat mai mult de două ore pe acoperiș. Foto: Captură video

Renunțase la cursurile de la ASE în anul I și acum era instructor de fitness. În căminul în care locuia nu se făcuse remarcat, dar existau medii pe care le frecventa în care era cunoscut ca fiind consumator de droguri.

Pompierii au anunțat că nu au putut să ridice scara sau să umfle o saltea în fața clădirii pentru cătânărul era extrem de susicios și amenința că se aruncă dacă cineva încearcă să-l salveze. De pe acoperiș, el n-a făcut nicio cerere, ci doar a amenințat că își va lua viața.

„L-am văzut în dimineața asta. Nu mi-a atras atenția în vreun fel. M-a salutat și a intrat. Apoi am auzit că e pe acoperiș. Nu l-am auzit să zică ceva până s-a aruncat. A fost tot timpul foarte calm.

A murit Alexandru, tânărul care s-a aruncat de pe căminul în care locuia, în București. Trei negociatori au încercat să-l convingă să nu sarăAlexandru locuia de doi ani în căminul de pe acoperișul căruia a sărit. Foto: Facebook / Alexandru M.

Pe acoperiș nu s-a mișcat deloc stânga dreapta cât l-am văzut eu. Era un băiat pașnic, mai stătea cu un coleg de apartament. Nu dădea semne că ar fi în depresie.”, a spus unul dintre vecinii băiatului.

„S-a mișcat, nu e adevărat că nu s-a mișcat. Ar fi putut să se arunce pe oricare parte. Unii oameni chiar au scos saltele, să cadă pe ele.”, spun cei care au stat timp de 2 ore

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă