A murit Alexandru Sassu, fostul șef TVR - Doliu în presa din România

4 săptămâni in urmă 13

Alexandru Sassu Alexandru Sassu

Alexandru Sassu s-a stins la vârsta de 66 de ani. El a fost președintele TVR între anii 2007-2010.

SÂMBĂTĂ, 25 SEPTEMBRIE 2021, 15:43

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

”Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a scris Zară Ovidiu, pe Facebook. 

Și jurnalistul Victor Ciutacu a transmis un mesaj după moartea lui Alexandru Sassu. ”S-a dus unul dintre cei mai mișto colaboratori pe care i-am avut. Politician pe vechi, ștaif, clasă, cultură, aplomb, cu totul altceva decât sărăciile care populează azi inutil ecranele. Dumnezeu să-l odihnească!” a scris Victor Ciutacu, pe Facebook. 

Se pare că Alexandru Sassu ar fi murit la spital în urma unui infarct. Ar fi avut afecțiuni cardiace, arată surse din presă. 

Alexandru Sassu s-a numărat printre cei care au participat activ la Revoluția din Decembrie 1989. El a fost unul dintre liderii Baricadei și ai grupului care a ocupat în 22 decembrie sediul CC al PCR, scrie Puterea. Politicianul a fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003. Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat. În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria. Alexandru Sassu a mai fost ministru Pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

În 2020, Alexandru Sassu a anunțat că părăseşte TVR, unde fusese, timp de doi ani, producător general şi consilier al Doinei Gradea. În ceea ce privește motivul demisiei, Sassu, care la rândul său a fost preşedinte al instituţiei în perioada 2007 – 2010, a invocat, în cererea de demisie, divergenţe cu Doina Gradea.

Politicianul a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă