A murit actrița Helen McCrory, celebră pentru rolurile din „Skyfall” şi „Peaky Blinders”

1 lună in urmă 17

Actriţa britanică Helen McCrory, cunsocută în special pentru rolurile jucate în filme precum „Skyfall”, în pelicule din seria „Harry Potter” și în serialul de televiziune de succes „Peaky Blinders”, a murit de cancer la 52 de ani, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Vestea că Helen s-a stins din viață a fost anunțată vineri de soțul ei, actorul Damien Lewis.

„Cu inima împietrită de durere, vă anunţ că după o luptă eroică împotriva cancerului, femeia magnifică Helen McCrory a murit împăcată la ea acasă, în mijlocul unui val de iubire oferit de prietenii şi familia ei”, a scris Damien Lewis în acel mesaj publicat pe Twitter.

„A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre”, a adăugat soţul artistei.

Cu Damien Lewis, Helen s-a căsătorit în 2007 și i-a dăruit doi copii: o fiică, Manon, născută în 2006, şi un fiu, Gulliver, născut în 2007.

A murit actrița Helen McCrory, celebră pentru rolurile din "Skyfall" şi "Peaky Blinders"
Helen McCrory și soțul ei Damien Lewis, la Virgin Media British Academy Television Awards la Royal Festival Hall din Londra, în 12 mai 2019. Foto: Epa

Helen McCrory s-a născut la Londra. Cu mama galeză şi tatăl scoţian, ea era cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului.

Actrița a studiat la Hertfordshire, apoi a petrecut un an în Italia, înainte de a se întoarce la Londra pentru a studia actoria la Centrul de arte dramatice.

După ce a debutat în cinematografie cu un mic rol în filmul „Interviu cu un vampir”, Helen McCrory a devenit celebră după ce a interpretat-o pe Narcissa Malfoy în ultimele filme din saga „Harry Potter”.

De asemenea, actriţa a jucat şi în „Skyfall” (2012), un film din franciza „James Bond”.

Ulterior, ea a interpretat-o pe mătuşa Polly, conducătoarea clanului Shelby din serialul de mare succes „Peaky Blinders”, care prezintă aventurile unei familii de infractori din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă