A mizat pe GPS și s-a rătăcit în mijlocul pădurii. Ce s-a întâmplat după cu șoferul din Botoșani

2 săptămâni in urmă 11

Un șofer din Botoșani s-a trezit pe un drum forestier din Argeș, din cauza unei erori de configurație GPS. Bărbatul nu a mai reușit să iasă cu mașina de pe drum, așa că a cerut ajutor.

A rămas blocat în pădure din cauza unei erori de GPS

Incidentul a avut loc în cursul zilei de marți. Polițiștii din Argeș au fost anunțați prin S.N.U.A.U 112, de un bărbat în vârstă de 58 de ani, cu privire la faptul că a fost dirijat în mod eronat de GPS și a ajuns cu o autoutilitară pe un drum forestier din zona Rucăr Dâmbovicioara. De aici nu a mai putut înainta și a rămas blocat.

„În urma apelului au fost formate echipe de căutare de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, care au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan Rucăr, precum şi al reprezentanţilor Salvamont Argeş”, precizează IPJ Argeş.

Oamenii au pornit în căutarea bărbatului din județul Botoșani. Într-un final, l-au găsit pe raza comunei Dâmbovicioara, pe un drum forestier, în punctul Brusturet. Din fericire, șoferul nu a suferit vătămări.

De asemenea, marfa pe care o transporta nu a suferit deteriorări. Acesta a fost îndrumat la DN 73, în direcția municipiului Pitești, potrivit IPJ Argeș.

Turiști blocați cu mașina în Munții Rodnei

În urmă cu ceva timp, un autoturism a fost prins între aluviunile rezultate în urma ploilor torențiale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, Radu Nicolae, autoturismul a fost deblocat de către un echipaj al Postului de Jandarmi Montan Borșa.

„Doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa, în timp ce se aflau în serviciu pe traseele turistice din zona de responsabilitate, au fost informaţi cu privire la faptul că un bărbat din judeţul Suceava a solicitat sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112. Apelantul solicita ajutor pentru deblocarea autoturismului său care a fost prins de aluviunile rezultate în urma ploilor torenţiale.Cei doi jandarmi s-au deplasat la locul indicat, un drum forestier, şi au reuşit să tracteze autoturismul blocat”, a spus Radu Nicolae, potrivit Agerpres.

Pentru a preveni asemenea incidente care au loc des în zonele montane, polițiștii recomandă să stabilim traseul dinainte cu atenție, să fim echipați corespunzător, atât noi cât și autovehiculul și să verificăm dacă telefonul mobil este încărcat, astfel încât să putem avea legături în situații de urgență.

De asemenea, în caz de dificultate, putem apela la S.N.U.A.U. 112 specificând ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor și când s-a produs situația de pericol.

The post A mizat pe GPS și s-a rătăcit în mijlocul pădurii. Ce s-a întâmplat după cu șoferul din Botoșani appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă