A lovit cu pumnul un cal, chiar în timpul probei de la JO! Care a putut fi motivul și cum a fost pedepsită ulterior

2 luni in urmă 21

  • Liga 1: Academica Clinceni - U Craiova 1948, sâmbătă 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - Rapid, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Antrenoarea echipei Germaniei de pentatlon a lovit cu pumnul un cal

Annika Schleu, reprezentanta Germaniei, a pierdut medalia de aur după ce calul său, Saint Boy, a refuzat să mai sară peste obstacole. 

Chiar în timpul probei, Kim Raisner, antrenoarea echipei nemțești de pentatlon, a făcut un gest reprobabil, lovind calul cu pumnul. Mai mult, aceasta i-a sugerat elevei sale să procedeze la fel, pentru a face animalul să continue proba.

După agresarea calului, Federația Internațională de Pentatlon Modern a luat decizia de a o exclude pe antrenoare de la Jocurile Olimpice. Astfel, ea nu va mai putea lua parte la probele masculine ce vor avea loc sâmbătă.

Călărețul Jamie Kermond, suspendat și el de la Jocurile Olimpice

Înainte de antrenoarea Kim Raisner, călărețul australian Jamie Kermond a fost și el suspendat de la Jocurile Olimpice, însă după ce a fost depistat că a consumat cocaină înaintea evenimentului.

Președintele echipei Australiei de la Jocurile Olimpice, Ian Chesterman a confirmat că Jamie Kermond a părăsit echipa după ce ”a stricat imaginea sportivilor australieni”.

Jamie Kermond a realizat testele în luna iunie, dar rezultatele au ajuns abia înaintea debutului Jocurilor Olimpice.

Călărețului i-a fost recoltată o probă la data de 26 iunie, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Triplul campion australian a fost suspendat de Federația de Echitație din Australia și i s-a interzis participarea la orice competiție, inclusiv Jocurile Olimpice.

Este posibil ca rezultatul pozitiv să fie cauzat de singura dată când am folosit în scopul recreațional la un eveniment și nu are nicio legătură cu sportul pe care îl practic. Sunt foarte supărat, îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat și accept că sunt unicul responsabil.

Regret enorm că am dezamăgit foarte multă lume, inclusiv familia mea și colegii mei. Sper ca într-o zi să mă ierte pentru greșeala mea”, a fost reacția călărețului, citat de The Guardian.

Etichete: jocurile olimpice , olimpiadă , tokyo , annika schleu , pentatlon
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă