A început ședința autorităților pentru prelungirea restricțiilor anti-COVID în Capitală

4 săptămâni in urmă 2

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit duminică, de la ora 12.00, în şedinţă pentru prelungirea măsurilor care sunt în vigoare pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat azi, înainte de ședință, că vor fi luate la nivelul Bucureştiului şi alte măsuri restrictive, în cazul în care autorităţile sanitare vor semnala că este necesar.

„Suntem într-o situaţie destul de delicată. Suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţie Capitalei pentru organizare filtrelor între Ilfov şi Bucureşti. Este o activitatea destul de intensă şi necesită forţe multe. Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face. (…) Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o facă”, a declarat, duminică, prefectul Capitalei.

În ceea ce priveşte măsurile pe care le ia în calcul dacă rata de infectare la nivelului Bucureştiului depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori, Stoica a spus că prima măsură, potrivit ordinului comun am miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, ar fi aceea de a nu se mai face cursuri faţă în faţă, acestea trecând în online.

„Prima măsură pe ordinul comun al ministerului Educaţiei şi Sănătăţii este că nu se vor mai face cursuri cu copiii, dar, cum am văzut şi în alte localităţi, în momentul în care se trece de, regula este că autorităţile sanitare propun măsura carantinării”, a precizat prefectul.

Cu o zi înainte, prefectul spusese că astări, cel mai probabil, vor fi menținute aceleași restricții.

Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi”.

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului:

Pe 7 martie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, printre altele, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală. De asemenea, CMBSU a hotărât că preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal merg la cursuri.

Sâmbătă, conform Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Bucureşti a fost de 4,85 de cazuri la mia de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă