A început demolarea magazinelor de la metrou. Radu Mihaiu: „Aceste construcții sunt amplasate ilegal”

1 săptămână in urmă 8

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou a început, miercuri dimineața, la stația Ștefan cel Mare. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, iar după cum se poate vedea din imaginile postate de primarul Radu Mihaiu, aceștia au început să dea jos geamurile pereții din sticlă. Edilul a spus într-o declarație de presă acordată televiziunilor că spațiile comerciale nu aveau autorizație.

Primele demolări au loc, miercuri dimineața, la stația de metrou Ștefan cel Mare. De asemenea, termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie. La acțiune a fost prezent și Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

„Am primit o înștiințare din partea Metrorex cum că există aici construcții amplasate ilegal. Poliția Locală a venit a constatat că aceste construcții sunt amplasate ilegal. Nu există nicio autorizație de construire dată nici de Sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare aceste construcții construite ilegal, înțeleg și există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu”, a declarat Radu Mihaiu, miercuri.

Edilul a mai precizat că proprietarii vor fi din nou notificați să vină să-și ridice bunurile, iar în caz contrar acestea vor fi strânse de reprezentanții primăriei și sigilate. 

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent, potrivit companiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă