A inceput daramarea chioscurilor ilegale de la metrou, in statia Stefan cel Mare

4 săptămâni in urmă 25

A inceput daramarea chiscurilor din statiile de metrou, Anuntul a fost facut miercuri dimineata, de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu si de compania Metrorex.

Evacuarea si demolarea spatiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a inceput la statia de metrou Stefan cel Mare, a anuntat Metrorex.

Conform companiei, contractul de asociere in participatiune dintre Metrorex si firma Unitatii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018. Astfel, ocuparea domeniului public, in prezent, este facuta fara drept.

Mai mult, se pare ca spatiile comerciale nici nu aveau autorizatie de construire.

Greva de la metrou si cum ar putea fi despagubiti bucurestenii care s-au inghesuit in autobuze

"Primul chiosc ilegal de la metrou a fost dat jos la statia Stefan cel Mare. Revin cu detalii mai tarziu", a anuntat pe Facebook, primarul Radu Mihaiu.


Lucian Bode, despre protestul de la Metrou: "Acest conflict trebuie sa inceteze imediat. Este inadmisibil sa iti bati joc de bucuresteni. Cine si-a asumat aceasta actiune va plati in fata legii"

Pe 26 martie, circulatia trenurilor de metrou a fost blocata de un protest spontan al unor angajati ai metroului, reprezentanti ai sindicatului USLM. Timp de aproximativ 13 ore, acestia au blocat unul dintre cele mai mari noduri feroviare subterane din Bucuresti, Piata Unirii. Au coborat in tunel si au blocat calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a pus protestul pe seama anuntului privind eliberarea spatiilor comerciale si i-a sfatuit pe angajatii de la metrou sa nu se lase amagiti.

Citeste si:

Protestul de la metrou. Lucian Bode: "Condamn astfel de actiuni complet iresponsabile prin care un oras intreg a fost blocat. Populatia a fost expusa unor riscuri mari de sanatate"

Sindicalist de la metrou: "Acest protest nu are nicio legatura cu spatiile comerciale din metrou"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă