A început construcția celui mai așteptat tronson de autostradă din România. Este prima șosea de mare viteză care ar putea traversa Carpații VIDEO

1 lună in urmă 31

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat vineri, 3 septembrie, emiterea ordinului de începere a lucrărilor la un tronson de autostradă amânat în câteva rânduri.

Este vorba despre secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești, un tronson de 30,35 de kilometri care va face legătura între Curtea de Argeș și Pitești.

Contractul a fost semnat în mai 2020, iar constructorul italian Astaldi SPA a avut la dispoziție 12 luni pentru proiectare. Lucrările ar fi trebuit să înceapă încă din iunie 2021, dar au fost amânate de câteva ori din cauza unor probleme birocratice.

"Avem un număr de 21 de lucrări de artă, două centre de întreținere, un spațiu de servicii și o parcare de scurtă durată. Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov sunt cele trei noduri rutiere pe unde va putea fi accesată autostrada", a declarat Bogdan Lupescu, responsabil de contract din partea CNAIR.


Constructorul are la dispoziție 48 de luni pentru finalizarea lucrărilor. 1.000 de muncitori ar urma lucreze pe teren, conform reprezentanților firmei italiene.

În momentul de față se lucrează pe mai toate tronsoanele autostrăzii de 124 de kilometri între Pitești și Sibiu. Până acum, au fost finalizate lucrările doar la centura orașului Sibiu. Pentru restul secțiunilor, termenele de dare în folosință sunt 2023-2025.

Odată terminată această secțiune din autostrada A1, România ar putea avea asigurată integral legătura pe drumuri de mare viteză între granița de vest și Marea Neagră.

Citeste si:

Începe proiectarea a 10 kilometri din Autostrada Sibiu-Pitești. Când va fi gata tronsonul

Tensiune extremă în ședința coaliției de guvernare. Discuţiile au eșuat, iar USR PLUS a anunțat că depune moțiunea de cenzură azi

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă