A fost reținut piromanul din Galați după trei incendii provocate în aceeași noapte! Instanța decide arestarea preventivă

1 lună in urmă 6

 ISU GalațiIncendii Galați, martie 2021 Foto: ISU Galați

Poliţiştii l-au prins pe bărbatul care la sfârșitul săptămânii trecute ar fi provocat trei incendii, aproape concomitent, în municipiul Galaţi. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și este propus pentru arestare preventivă, fiind acuzat de distrugere prin incendiere.

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 11:10

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Principalul suspect în cele trei incendii din weekend este un bărbat de 50 de ani din Vaslui, anunță Inspectoratul de poliție Galați, care locuiește fără forme legale în oraș. Acesta a fost reținut luni seară de forțele de ordine și a fost dus la audieri. În cursul zilei de marți va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, potrivit realitateadegalati.net.

Trei incendii au izbucnit aproape concomitent săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în trei cartiere din oraşul Galaţi, toate fiind provocate intenţionat, anunțau atunci autoritățile. Din păcate, o persoană a suferit arsuri uşoare la mâini, după ce a încercat să stingă focul, iar alte patru, printre care şi doi copii, au suferit atacuri de panică şi intoxicaţii uşoare cu fum.

„Din cercetări, a reieşit că, în seara zilei de 05.03.2021, folosind o substanţă inflamabilă, bărbatul ar fi incendiat uşile de acces a două apartamente aflate în blocuri diferite din municipiul Galaţi. După depistare, bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, iar la finalizarea acestora, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.  Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul colectivului menţionat, pentru administrarea întregului probatoriu necesar, lămurirea cauzei sub toate aspectele sale şi dispunerea tuturor măsurilor legale”, a trsnmis IPJ Galaţi.

Primul incendiu a fost în cartierul Micro 21, unde au intervenit trei echipaje de la ISU şi o ambulanţă SMURD. 24 de locatari s-au autoevacuat, iar alţi 4 au fost scoşi din case de către pompieri, după ce uşa unui apartament de la parter a fost incendiată.

Focul s-a extins şi la panourile electrice aflate pe peretele din apropiere, astfel că scara blocului şi mai multe apartamente s-au umplut de fum gros. O persoană a suferit arsuri uşoare la mâini, în încercarea de a stinge focul, iar alte patru, printre care şi doi copii, au suferit atacuri de panică şi intoxicaţii uşoare cu fum.

Al doilea incendiu s-a produs la un bloc de pe strada Drumul Viilor, unde o altă uşă de apartament, de la etajul 1, a fost incendiată. Focul a fost stins rapid şi nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

Al treilea incendiu a fost semnalat în Micro 17, la tomberoane de gunoi. Şi aici, conform anchetatorilor,  focul a fost pus intenţionat. Incendiul a fost stins rapid, fără a fi înregistrate pagube însemnate, deşi în apropiere sunt garaje şi autoturisme parcate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă