A fost la un pas să moară în vară, iar acum a revenit spectaculos! Povestea emoționantă a lui Fabio Jakobsen: „Un preot îmi pregătea un loc în rai” | SPECIAL

1 lună in urmă 28

Fabio Jakobsen a revenit spectaculos, la cel mai înalt nivel! La opt luni de la accidentarea care i-a pus în pericol viața, rutierul a luat startul în Turul Turciei.

Olandezul a trecut anul trecut prin clipe de coșmar în Turul Poloniei, a fost la un pas să moară după un accident groaznic, dar acum speră să revină la forma pe care a avut-o și să fie iar unul dintre cei mai buni sprinteri.

Fabio Jakobsen a avut motive de satisfacție după etapa a doua a Turului Turciei, desfășurată luni: colegul său Mark Cavendish prima victorie după mai bine de trei ani.

Fabio Jakobsen, revenire spectaculoasă după ce a fost în comă: „E greu de descris în cuvinte”

„Dimineață, când am pus din nou tricoul de concurs al Deceuninck-QuickStep pe mine, am avut un sentiment special. E greu de descris în cuvinte. I-am urmărit pe băieți în multe curse și acum pot fi din nou alături de ei. Iubesc să merg pe bicicletă, iubesc să concurez, așa că sunt foarte fericit să fiu aici”, a spus Jakobsen, după prima etapă din Turul Turciei.

Happy to have you back, @FabioJakobsen! pic.twitter.com/J7l27l0tCY

— Deceuninck-QuickStep (@deceuninck_qst) April 11, 2021

Înainte de a reveni în competiții, Jakobsen le-a povestit olandezilor detalii despre teribilul accident în care a fost implicat și cum a ajuns să facă cunoștință cu un preot, pe patul de spital: „Coechipierul meu Florian și-a aruncat bicicleta lângă gard și a fugit în ajutorul meu. M-a văzut întins pe drum, înconjurat de bariere prăbușite. Era sânge peste tot. Trecătorii nu făceau nimic, erau prea șocați să mă vadă așa. Florian a observat că mă înec în propriul meu sânge. Nu m-am putut mișca, a văzut panica din ochii mei”, și-a început povestea Jakobsen, a cărui iubită a ales tot ciclismul.

Transportat de urgență la spital, Fabio a recunoscut că a fost aproape să moară: „Mi-am dat seama că situația e gravă când am văzut o masă de aluminiu pe care era transportat un cadavru. Știam că sunt într-o unitate unde oamenii mor. Un preot s-a apropiat de patul meu și m-a întrebat dacă poate să stea acolo. Nu sunt un om religios, dar am dat din cap că da. Dacă ar fi trimis un imam sau un budist, aș fi făcut la fel. Eram disperat, voiam doar să rămân în viață. A citit ceva în italiană. Probabil se ruga pentru mine sau îmi pregătea un loc în rai”.

L-am recunoscut doar după sprâncene și gene. Erau cusături și vânătăi peste tot. Capul era ras, avea o vânătaie mare pe cap. Era un tub care drena lichidul. Nu putea să deschidă gura. Mai târziu, când m-am uitat la el în gură, nu mai era nimic. Îi lipseau dinții, jumătate de cavitate bucală și o parte a maxilarului. Puteam vedea în interiorul nasului” – Delore Stougje, iubita lui Fabio Jakobsen

The post A fost la un pas să moară în vară, iar acum a revenit spectaculos! Povestea emoționantă a lui Fabio Jakobsen: „Un preot îmi pregătea un loc în rai” | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă