A fost întronizat noul Episcop al Devei şi Hunedoarei, Nestor Dinculeană/ Invitații la ceremonie, doar pe bază de invitații din cauza pandemiei COVID-19

3 săptămâni in urmă 24

Sfânta Liturghie în cadrul căreia Preasfinţitul Părinte Nestor Dinculeană a fost întronizat ca noul Episcop al Devei şi Hunedoarei a avut loc, duminică, la Catedrala ”Sfântul Ierarh Nicolae” şi ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Deva.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi conduşi de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Intrarea la eveniment s-a făcut doar pe bază de invitaţie, dar fiind contextul pandemic.

Credincioşii au putut participa din exteriorul lăcaşului de cult, urmărind transmisiunea proiectată pe cele două ecrane amplasate în curte, cu respectarea strictă a măsurilor igienico-sanitare (distanţarea fizică şi purtarea măştii de protecţie) care se impun.

”În a doua zi a marelui praznic al Naşterii Mântuitorului, am participat cu onoare şi multă bucurie la Sfânta Liturghie Arhierească, în cadrul căreia Preasfinţitul Părinte NESTOR a fost întronizat ca Episcop al Devei şi Hunedoarei. Am convingerea că noul arhipăstor al hunedorenilor va fi un vrednic urmaş al Preasfinţitului Părinte GURIE, trecut prea devreme la cele veşnice în luna octombrie a acestui an. Ne dorim ca lucrarea pastorală, misionară şi culturală la care a fost chemat noul episcop să fie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, încununată de o frumoasă şi rodnică slujire arhierească”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţea Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Preasfinţitul Părinte Nestor Dinculeană a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 16 decembrie 2021, pentru a deveni noul Episcop al Devei şi Hunedoarei.

sursa foto: News.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă