A fost inculpat autorul măcelului de noaptea trecută, din SUA. Încă nu se știu încă motivele atacului

3 săptămâni in urmă 1

 5 morți și 8 răniți  / Foto: ArhivăAtac armat în Statele Unite. Crimă în masă: 5 morți și 8 răniți / Foto: Arhivă

Un tânăr de 21 de ani a fost inculpat în cazul atacului armat dintr-un supermarket din Colodaro, SUA. Acesta se numește Ahmad Al Aliwi Alissa, iar motivele agresiunii încă nu se cunosc.

MARŢI, 23 MARTIE 2021, 18:13

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Un tânăr de 21 de ani a fost inculpat pentru atacul armat de luni dintr-un supermarket din Boulder, Colorado, în cursul căruia zece persoane, printre care şi un poliţist, au fost ucise, a anunţat marţi poliţia, relatează AFP şi Reuters.

Identificat cu numele Ahmad Al Aliwi Alissa, potrivit unei transcrieri a numelui său prezentată într-o conferinţă de presă, bărbatul a fost rănit la picior în timpul schimbului de focuri cu poliţia în supermarketul King Soopers din Boulder şi ulterior spitalizat.

El se află în prezent într-o stare stabilă şi urmează să fie transferat în curând într-o închisoare, a declarat Maris Herold, şefa poliţiei din Boulder.

Mobilul atacului său este încă necunoscut, potrivit autorităţilor.

Toate victimele au fost identificate şi aveau vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, potrivit aceleiaşi surse. Poliţistul împuşcat mortal era tatăl a şapte copii, a precizat Maris Herold.

Atacatorul este acuzat că a împuşcat zece persoane luni după-amiază în sau în împrejurimile magazinului King Soopers din Boulder, oraş de circa 110.000 de locuitori situat la 50 km nord-vest de Denver, capitala Colorado.

În imagini difuzate de la faţa locului se poate vedea cum bărbatul, cu bustul gol şi în boxeri, este scos de poliţişti din magazin. Cu mâinile încătuşate la spate, el pare rănit la picior şi prezintă urme de sânge.

Potrivit media americane, bărbatul a utilizat o puşcă de asalt de tipul AR-15, folosită frecvent în atacurile armate.

Acest masacru s-a produs la mai puţin de o săptămână după ce un alt atacator, în vârstă tot de 21 de ani, a împuşcat mortal opt persoane în saloane de masaj asiatice din Atlanta, în statul Georgia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă