A fost creată masca de protecție care neutralizează COVID-19. Din ce materiale este făcută

1 lună in urmă 26

În aproape toată lumea, masca de protecție este obligatorie, mai ales în spațiile închise, pentru a ne proteja de COVID-19.

Cercetătorii de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic au creat o mască din argint şi cupru, elemente dispuse în nenostraturi, care neutralizează SARS-CoV-2, coronavirusul ce cauzează Covid-19.

În cazul în care concentraţia virală este mare, virusul dispare în proporţie mai mare de 80% în decurs de opt ore, iar dacă încărcătura virală este scăzută, în două ore nu mai este detectat ARN-ul virusului, potrivit anunţului făcut joi de UNAM.

Masca realizată de universitate este botezată SakCu. Sak înseamnă argint în limba mayaşă, iar Cu este simbolul chimic pentru cupru.

„La contactul cu nanostratul de argint şi cupru, membrana SARS-CoV-2 se rupe şi ARN-ul lui este distrus. Astfel, chiar dacă SakCu este aruncată în mod necorespunzător, nu va reprezenta o problemă, pentru că nu este contaminată ca multe măşti care sunt aruncate”, au spus cercetătorii mexicani.


Masca, ce apără şi în faţa acteriilor, este reutilizabilă şi poate fi spălată de până la zece ori fără a-şi pierde proprietăţile biocide.

În prezent, este posibilă producerea a 200 de astfel de măşti pe zi.

Citeste si:

12 cazuri de infectare cu tulpina Delta în Buzău. Majoritatea persoanelor au venit din străinătate

Județele cu cea mai mare rată de infectare. Capitala raportează peste 150 de cazuri noi GRAFIC

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă