A fost adus de FCSB pe 15 mingi și acum e la echipa mare, la 16 ani! Se antrenează alături de fratele său

2 săptămâni in urmă 51

  • Serie A: Torino - Fiorentina, luni, 18:00, Digi Sport 2

  • La Liga: Espanyol - Elche, luni, 22:00, Digi Sport 2

Printre ei, frații Matei, mijlocaș de doar 16 ani, și Andrei Tănasă, atacant de 19 ani, ambii din Iași, de unde au fost aduși pentru Academia FCSB-ului.

Galerie Foto

Matei Tănasă a fost adus de FCSB pe 15 mingi și acum e la echipa mare

Matei Tănasă, care poate evolua ca inter sau în benzile atacului, este deja de trei ani la FCSB, care l-a adus de la un club din Iași, numit Didi Junior, iar acum a fost luat în lotul echipei mari pentru cantonament.

FCSB nu a plătit niciun ban pentru a-l aduce pe Matei Tănasă, ci i-a oferit clubului din Iași 15 mingi și mai multe rânduri de echipament, dar clubul Didi Junior va încasa și 10% dintr-un eventual viitor transfer.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

Pe Matei nu am luat niciun ban, am păstrat doar 10 la sută dintr-un transfer”, transmitea antrenorul care l-a descoperit pe Matei Tănasă, Didi Florean, pentru Prosport.

Dacă Matei a fost luat de FCSB direct de la clubul de juniori, Andrei Tănasă l-a costat pe Gigi Becali 100.000 de euro, bani care au ajuns, însă, în ianuarie 2020, la Poli Iași.

Legislația FRF spune că ar trebui să primesc grila de formare de 5.000 de lei pentru fiecare an petrecut la mine. Deci, pentru 4 ani și jumătate cât a fost la mine, ar veni cam 22.500 de lei. Dar din cei 100.000 de euro nu mi se cuvine nimic mie”, a transmis Didi Florean.

Cum au fost descoperiți Matei și Andrei Tănasă

Antrenorul Didi Florean a povestit că i-a descoperit pe Matei și Andrei Tănasă pe un ”câmp”.

Am făcut o selecție la Rediu, pe un câmp, la țară. Acolo i-am remarcat și i-am adus la Didi Junior, clubul meu. Am făcut ceea ce ar trebui să facă alții care au logistică în spate, alte condiții… M-am dus la țară, la Rediu și am găsit copii foarte buni”, a recunoscut Didi Florean.

În ceea ce privește calitățile celor doi jucători, Didi Florean a explicat: ”Chiar dacă sunt frați, sunt diferiți. Andrei are o viteză bună cu mingea la picior, tehnică individuală. Este un jucător bun, eu l-am crescut și vă rog să mă credeți, dacă eu vreau să dezvolt un element al jocului acum, pasa cu latul, lovirea cu capul, preluarea sau amortizarea, ca el nu am mai avut… Dacă fac 10-20 de repetări cu el, pasa cu latul o face parcă de ani de zile. Dar Matei este un creator, un 'vede-tot'. Are ochi nu doar în față, ci și la spate, și în lateral”.

Lotul FCSB-ului pentru cantonamentul de iarnă

Portari: Cătălin Straton, Andrei Vlad, Ştefan Târnovanu, Alexandru Maxim;

Fundaşi: Valentin Creţu, Ionuţ Panţîru, Andrei Miron, Denis Haruţ, Iulian Cristea, Risto Radunovic, Paulo Vinicius, Sorin Şerban;

Mijlocaşi: Adrian Şut, Octavian Popescu, Florin Tănase, Matei Tănasă, Ovidiu Popescu, Ovidiu Perianu, Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Alexandru Musi, Andrei Cordea;

Atacanţi: Florinel Coman, Andrei Dumiter, Andrei Tănasă, Ianis Stoica, Andrei Burlacu, Valentin Gheorghe, Claudiu Keşeru, Ivan Mamut.

Etichete: lot fcsb , andrei tanasa , matei tănasă , didi florean

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă