„A făcut un meci extraordinar!”. Ilie Dumitrescu, uluit de evoluția unui „tricolor” din România – Germania

2 săptămâni in urmă 2

România nu a reușit să reziste în fața naționalei Germaniei, nemții impunându-se cu scorul de 1-0. În ciuda rezultatului de pe tabelă, Ilie Dumitrescu l-a lăudat pe portarul României, Florin Niță.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Serge Gnabry, în minutul 17.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Ilie Dumitrescu, uluit de evoluția lui Florin Niță din România – Germania

Deși consideră că rezultatul este unul echitabil, Ilie Dumitrescu susține că România ar fi putut să izbutească o remiză. Acesta l-a remarcat pe Florin Niță, despre care spune că a avut niște intervenții senzaționale.

„Niță a făcut un meci extraordinar. Este o experiență bună pentru jucătorii noștri, care au avut un meci extrem de greu. Trebuie să ne gândim la Armenia, pentru că meciul va fi extrem de important.

Germania a fost net superioară la toate capitolele. Pe final am fi putut și noi, dar la câte ocazii au avut ei, nici nu poți să speri la ceva pozitiv. Noi am fi luat egalul pe final, nu l-am fi refuzat…

Mă uităm la ușurința purtătorului de balon de a găsi soluții de a pasa, plus demarcările astea, când plecau pe spații libere și rămâneau unu contra unu cu Niță. Am văzut câteva intervenții senzaționale ale lui Niță. Poate acolo, când a scăpat singur Stanciu, sau Pușcaș…

Îți dai seama de forța echipei în duelurile unu contra unu. În multe momente am pierdut foarte ușor mingea, iar ei au făcut pressing agresiv atunci când noi aveam mingea. Până la urmă, e o experiență bună, am intrat în contact cu campioni mondiali, care joacă la cel mai înalt nivel. Așa că 0-1 este un rezultat onorabil.

Chiar dacă am încercat să jucăm mai avansați, ne-am expus și mai mult. Ei au jucători care pot să iasă din pressing și mă uitam cu câtă ușurință te scot din joc, prin dribling. Nu e un rezultat care să ne scadă moralul înaintea meciului cu Armenia. Și acolo vom avea un meci complicat, deci ne trebuie 3 puncte acolo”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

The post „A făcut un meci extraordinar!”. Ilie Dumitrescu, uluit de evoluția unui „tricolor” din România – Germania appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă