A doua tranșă de vaccin AstraZeneca a intrat în țară. Cum și unde vor fi distribuite cele 92.000 de doze

3 săptămâni in urmă 1

Pagina Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVIDPagina Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID

A doua tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns joi în România, pe cale terestră, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID. Din cele peste 90.000 de doze, mai mult de jumătate vor fi distribuite în centrele de vaccinare din București. 

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 16:42

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Vineri, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, după cum urmează:
➢ Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze;
➢ Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.

Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul Capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării.

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie.

Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Toate detaliile poti fi colultate la adresa

https://vaccinare-covid.gov.ro/

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă