A doua seară de proteste violente în Olanda. Manifestanții au jefuit magazine și au incendiat mașini

1 lună in urmă 1


O nouă zi de proteste violente împotriva restricțiilor în Olanda. La Rotterdam, Amsterdam, Haga, Alkmaar sau Den Bosch, sute de manifestanți s-a confruntat luni, 25 ianuarie, cu poliția. Ei au incendiat mașini și au jefuit magazine. Pentru a împrăștia grupurile, poliția a folosit gaze lacrimogene și a tras focuri de avertisment. Peste 150 de persoane au fost arestate, a notat De Telegraaf.


Cele mai semnificative tulburări au fost înregistrate la Rotterdam, unde forțele de ordine au reușit să controleze situația după miezul nopții, a transmis șeful poliției, Willem Woelders, la postul de televiziune NOS.


”Hoți nerușinați”, s-a plâns primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, despre mulțimea revoltată. Magazinele din centrul orașului au fost distruse și jefuite. ”Nu am reușit încă să facem bilanț”, a fost citat el de ziarul ”De Telegraaf”.


#rotterdam #Holland #riots #Antilockdown pic.twitter.com/YVuWPGKhZp

— Atlantis (@deadlyfodz) January 25, 2021

Ofițerii au fost atacați de aproximativ 100 de persoane cu pietre și petarde. Unitatea mobilă a poliției a folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene și a tras focuri de avertisment. 50 de persoane au fost arestate în orașul de la Marea Nordului.
⚡️ VIDEO CHOC / #PaysBas : De nouvelles émeutes éclatent contre l'instauration du #CouvreFeu au Pays-Bas et pour le deuxième soir, des incidents sont signalés notamment à #Rotterdam. #avondklokrellen #COVIDIOTS #Denbosch pic.twitter.com/gHB4w5T56q

— FranceNews24 (@FranceNews24) January 25, 2021

Din cauza incidentelor din gara de la Hertogenbosch, aproximativ 100 de kilometri sud de Amsterdam, circulația garniturilor a fost oprită.


O femeie a fost rănită în timpul incidentelor la Eindhoven, acolo unde manifestanții au fost respinși cu tunuri de apă.
Curfew riots Den Bosch Netherlands #avondklokrellen pic.twitter.com/ubOmCo6Ehd

— Hardcorehooligan.nl (@HHooligan) January 25, 2021

”Nu am văzut atât de multă violență”, a concluzionate Koen Simmers, de la sindicatul de poliție NPB.


Compilatie gemaakt van alle #rellen in sommige Nederlandse steden vanavond. Is dit écht het Nederland waarin we willen wonen? Lijkt Amerika wel. #avondklok #schilderswijk #denhaag #enschede #tilburg #roermond #venlo #arnhem #apeldoorn #helmond #breda #amsterdam #eindhoven pic.twitter.com/Vhvdfcs2Wj

— Thoiiss (@ThijsH16) January 24, 2021

În total, 151 de persoane au fost arestate în urma manifestațiilor violente. Premierul interimar al Olandei, Mark Rutte, care a demisionat în urmă cu zece zile, dar va asigura interimatul până la alegerile din martie, a declarat că măsurile sunt sprijinite de cea mai mare parte a populației.


Aceasta nu are nimic de-a face cu lupta pentru libertate. Nu luăm aceste măsuri pentru a ne distra. Facem acest lucru pentru că luptăm împotriva virusului şi că, deocamdată, virusul este cel care ne răpeşte libertatea. 99% dintre olandezi sprijină restricţiile.

Premierul Mark Rutte:

Protestele au început duminică, în ziua în care guvernul a introdus o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, o premieră pentru olandezi de la al Doilea Război Mondial. 200 de manifestați au fost reținuți duminică.


Este interzisă părăsirea locuinţei între orele 21.00 şi 04.30, măsura fiind în vigoare cel puţin până la 9 februarie. Orice contravenient trebuie să plătească o amendă de 95 de euro.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă