A doua demisie din Guvern după instalarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier interimar

2 luni in urmă 35

Încă o demisie din Guvern după instalarea premierului interimar Nicolae Ciucă. După ce marţi dimineaţă, Antonel Tănase a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al Guvernului, iată că şi adjunctul lui, Romulus Lucian Iaru pleacă din Guvern.

A doua demisie din Guvern. Romulus Lucian Iaru, consilier județean în Galați și secretar general adjunct al PMP, fusese numit în noiembrie 2019, prin decizia premierului Ludovic Orban, în funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

Antonel Tănase a demisionat din funcţia de secretarul general al Guvernului după ce ministrul Apărării Ionel Nicolae Ciucă a preluat mandatul de prim-ministru interimar, în urma desemnării domniei sale de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Chiar dacă nu va mai face parte din Guvern, Antonel Tănase are mari şanse să ocupe un fotoliu de deputat din partea PNL București, după ce a ocupat un loc eligibil la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Reamintim că Ludovic Orban și-a anunțat, luni seara, demisia din funcția de premier, însă a precizat că și-a făcut datoria și că pleacă cu conștiința împăcată.

„Am luat decizia ca astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. (…) Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria faţă de România şi plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil – atât eu, cât şi colegii mei din echipa guvernamentală – am făcut.”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă