A cincea zi de manifestații împotriva restricțiilor. În București, oamenii protestează în fața Guvernului

1 săptămână in urmă 2

A cincea zi de proteste antirestricții a început la București, unde, în Piața Universității, s-au adunat, după ora 19.00, câteva zeci de persoane.

UPDATE ora 20:50. Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei. Sunt aproximativ 200 de persoane adunate în fața Guvernului.

1Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

UPDATE ora 20:15. Protestatarii din București au plecat de la Piața Universității cu direcția Piața Victoriei.

Oamenii, flancați de jandarmi, scandează ”Toată lumea vrea să știe când ieșim din pandemie”, „Fără izolare și carantinare”, solicită redeschiderea școlilor și le cer celor aflați în blocurile de pe Bulevardul Magheru să „nu stea la balcoane” că altfel vor „muri de foame”.

UPDATE ora 20:10. Câteva zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness au ieşit și în Piaţa Unirii din Oradea, într-o manifestație inedită, în semn de protest faţă de închiderea sălilor de sport din oraş. În ritmuri muzicale, aceștia au efectuat diverse exerciţii şi antrenamente.

Totodată, au fost duse şi greutăţi de tot felul pentru exerciţii de forţă, dar şi alte ustensile folosite de obicei în sălile de fitness, a informat publicația locală Bihoreanul.

A cincea zi de manifestații împotriva restricțiilor. În București, oamenii protestează în fața GuvernuluiProtest inediat în Oradea | Foto: Bihoreanul

UPDATE ora 19:50 Și la Constanța s-au adunat câteva zeci de persoane la o acțiune de protest.

Manifestanții s-au reunit la Instituția Prefectului, apoi au ocupat o trecere de pietoni pe care au traversat-o de mai multe ori, blocând astfel traficul rutier de pe bulevardul Tomis, a relatat publicația locală tomisnews.ro.


De duminică, atunci când s-a dat startul manifestațiilor îndreptate împotriva măsurilor menite să stopeze răspândirea COVID, protestele au scăzut în intensitate, miercuri, 31 martie, adunându-se în Capitală și câteva orașe din țară doar câteva sute de oameni, care s-au retras spre case la ora 23.00.

Oamenii adunați joi, 1 aprilie, la fântâna din Piața Universității din București, câteva zeci, scandează „Libertate!”, cer deschiderea teatrelor și a restaurantelor și îl contestă pe șeful DSU, Raed Arafat, pe care îl consideră responsabil de restricții.

 Eli DriuIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

De altfel, și marți, protestatarii au cerut demisia lui Arafat, în fața Guvernului, dar și când coloana de manifestanți a ajuns în fața Palatului Cotroceni.

Protestul de joi, 1 aprilie, care nu a fost avizat de autoritățile din cadrul Comisiei de avizare din Primăria Capitalei, este unul pașnic, iar circulația pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și pe bulevardele adiacente se desfășoară deocamdată în condiții normale.

165925760_273955000942082_8988607050138079707_nIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Joi dimineață, Jandarmeria a comunicat bilanţul după patru zile de proteste față de restricţii: amenzi de aproape 265.000 de lei.

„Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei”, precizează Jandarmeria Română. Instituţia anunţă că protestele au avut loc în 44 de localităţi.

Miercuri seară, Jandarmeria a comunicat și numele unor personalități politice care au fost amendate pentru protestul de luni, care, în Capitală, a degenerat în violențe. Diana Șoșoacă și liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu au fost sancționați cu câte 15.000 de lei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă