A căzut de la etajul 86 și a supraviețuit. Povestea incredibilă a Elvitei Adams

2 săptămâni in urmă 15

Probabil știți faptul că Empire State Building din New York este una dintre cele mai înalte clădiri din lume. Imensa construcție are 102 etaje și este considerată una dintre cele mai reprezentative clădiri ale lumii moderne.

Femeia care a căzut de la etajul 86 și a supraviețuit 

Elvita Adams, în vârstă de 29 de ani, din Bronx, New York, tocmai fusese concediată și trăia din tichetele sociale oferite de autorități. În imposibilitatea de a-și plăti chiria, proprietarul a amenințat că ea și fiul ei de 10 ani vor fi evacuați.

Disperată din cauza situației, a decis să-și pună capăt zilelor. În noaptea de duminică, 2 decembrie 1979, a ajuns la celebrul zgârie-nor din Manhattan. A urcat la etajul 86, unde există o terasă amenajată pentru vizitatori, și a sărit în gol.

După săritură s-a întâmplat ceva aproape ireal. O rafală puternică de vânt a „împins” trupul femeii spre clădire, aceasta aterizând pe pervazul etajului 85.

Elvita a fost auzită gemând de către unul dintre paznici care a alergat să vadă ce se întâmplă. A văzut-o de la fereastră și a tras-o imediat într-un loc sigur. Apoi a fost dusă la spital cu dureri severe din cauza șoldului rupt.

Elvita Adams

Ce s-a întâmplat după căzătură

După operație, Elvita a fost plasată sub supraveghere psihiatrică, iar un purtător de cuvânt al spitalului a declarat că este într-o „stare satisfăcătoare”. Când și-a revenit din șoc și și-a recăpătat capacitatea de a vorbi, a spus:

„Tot ce-mi amintesc este durerea. Mă durea atât de tare încât am uitat de frică. Nu sunt sigură dacă vântul m-a împins înapoi sau m-a făcut să cad."

Cu toate acestea, poliția a precizat că gestul Elvitei a fost clar o tentativă de a-și pune capăt zilelor, deoarece femeia a trebuit să treacă peste un gard înainte de a sări.

Empire State Building

Nu este clar ce s-a întâmplat cu Elvita după incident. Decenii mai târziu, în jurul anului 2010, o piesă intitulată „I've been Elvita Adams” a speculat că, după încercarea de a-și pune capăt zilelor, femeia a devenit comediantă. Totuși, versurile din cântec nu au fost confirmate, deoarece jurnaliștii însetați de senzațional au căutat-o timp de decenii, însă nu au dat de urma ei.  

Elvita Adams nu a fost prima persoană care a decis să sară de pe Empire State Building. Au existat peste 30 de tentative, majoritatea având succes, din nefericire.

The post A căzut de la etajul 86 și a supraviețuit. Povestea incredibilă a Elvitei Adams appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă