„A avut puterea să nu intre în această ipocrizie fără margini!”. Adrian Porumboiu îl „aplaudă” pe Ovidiu Hațegan pentru gestul din Italia – Țara Galilor

1 lună in urmă 31

Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA, l-a felicitat pe Ovidiu Hațegan pentru faptul că nu a participat la momentul de susținere a mișcării „Black Lives Matter”, desfășurat înaintea partidei Italia – Țara Galilor, 1-0, de la EURO 2020.

Înaintea partidei de pe „Olimpico”, patru jucători ai Italiei și arbitrii români care au condus partida (Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe) au ales să nu îngenuncheze în sprijinul mișcării antirasiste „Black Lives Matter”. În același timp, toți jucătorii naționalei Țării Galilor au îngenuncheat.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Pessina, în minutul 39.

Adrian Porumboiu îl „aplaudă” pe Ovidiu Hațegan pentru gestul din Italia – Țara Galilor

Fostul arbitru consideră că decizia lui Ovidiu Hațegan de a nu îngenunchea este una normală. Acesta nu este de acord ca românii să urmeze gestul inițiat de mișcarea „Black Lives Matter”.

„A rămas în picioare, așa cum trebuie să fie tot timpul un arbitru. Arbitrul nu are voie niciodată, dar niciodată, să fie în genunchi. Hațegan a demonstrat o imensă personalitate.

Felicitări lui fiindcă a avut puterea să nu intre în această ipocrizie fără margini care domină lumea de la un capăt la celălalt! Bravo, Hațegan!

Atunci să-l văd pe Ceferin și pe ceilalți oficiali de la Nyon coborând din tribună, înainte de meci, după care să se pună în genunchi. I-ați văzut făcând asta? Atunci cum ar putea ei să decidă să pedepsească pe cineva fiindcă a rămas în picioare? Ar fi culmea tupeului!

N-am niciun motiv să-l laud pe Hațegan, știți că m-am luat de atâtea ori de el, dar acest gest demonstrează că are personalitate, ceea ce pentru un arbitru e mare lucru!

Chestiunea asta cu îngenuncheatul a devenit o modă. Au făcut unii ceva și alții, repede, ca niște papagali, au urmat gesturile. Ce treabă avem noi în România cu rasismul?”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru GSP.

The post „A avut puterea să nu intre în această ipocrizie fără margini!”. Adrian Porumboiu îl „aplaudă” pe Ovidiu Hațegan pentru gestul din Italia – Țara Galilor appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă