„A apărat mai bine decât mine pe Wembley!”. „Val” de laude pentru Florin Niță, după România – Germania

2 luni in urmă 4

România a pierdut în fața Germaniei, 0-1, însă jocul portarului Florin Niță a fost unul senzațional. Vasile Iordache, fostul mare goalkeeper al României, l-a ridicat în „slăvi” pe înlocuitorul lui Ciprian Tătărușanu, la națională.

Unicul gol al partidei România – Germania a fost marcat de Serge Gnabry, în minutul 17.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

„Val” de laude pentru Florin Niță, după România – Germania

Vasile Iordache susține că i-au dat lacrimile în momentul în care a văzut paradele fulminante ale lui Florin Niță. Fostul mare portar al României susține că Niță a apărat mai bine decât a făcut-o el în faimoasa remiză dintre Anglia și România, 0-0, din preliminariile CM 1982.

„Mi-au dat lacrimile când am văzut ce a făcut Niță! Mi-a adus aminte de tinerețe, de meciurile mele, de partida cu Anglia. A apărat mai bine decât mine pe Wembley!

Am avut noroc, a scos 6 goluri ca și făcute! Avem portar la echipa națională! A crescut frumos. Bine că a venit meciul ăsta ca să își demonstreze calitățile. Dacă nu era Niță, ne curățam rău. E mare diferență între calitățile lor individuale și ale noastre.

Nici Tătărușanu nu cred că reușea ce a făcut Niță! Acum, să sperăm că vom reuși să câștigăm în Armenia, pentru că avem nevoie de victorie”, a declarat Vasile Iordache, pentru GSP.

Manuel Neuer, impresionat de Florin Niță

Florin Niță a ieșit în evidență cu mai multe parade de-a dreptul incredibile, care i-au oprit pe nemți să se impună categoric în fața României. Inclusiv marele Manuel Neuer l-a felicitat pe portarul României, remarcând intervențiile de clasă ale lui Niță.

„Ar fi trebuit să înscriem al doilea gol, pentru că astfel nu am fi fost în pericol să pierdem două puncte. Ne-au lipsit isteţimea, poate puţină voinţă în careu. Însă portarul lor a avut câteva intervenţii bune. Felicitări”, a declarat Manuel Neuer, la finalul meciului cu România.

The post „A apărat mai bine decât mine pe Wembley!”. „Val” de laude pentru Florin Niță, după România – Germania appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă