99% dintre cazurile cu COVID confirmate la nivel global sunt cu varianta Delta, anunță OMS

1 săptămână in urmă 11

Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri confirmate la nivel global în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta, au declarat marţi oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citați de CNBC și News.ro. Identificată prima oară în India în urmă cu mai puţin de un an, Delta este acum mai prezentă decât oricare altă tulpină a noului coronavirus.

”Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a declarat Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru COVID, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmisă de organizaţie.

Avertismentul specialistei OMS a venit pe fondul creşterii la nivel internaţional a cazurilor cu COVID, cele mai multe fiind înregistrate în Europa.

Potrivit acesteia, Europa a înregistrat în ultima săptămână circa 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de COVID din lume.

Van Kerkhove a mai spus că Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puţin sub 50.000 de decese globale asociate COVID în ultima săptămână, o creştere cu 5% a deceselor pe tot continentul.

De asemenea, aceasta a adăugat că cazurile de COVID la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, iar ”pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”.

Săptămâna trecută, Van Kerkhove a mai transmis că renunțarea la mască şi la distanţarea socială sunt de vină pentru creşterea în Europa, iar marți a avertizat că societăţile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creştere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa şi alţi agenţi patogeni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă