9 morţi într-un incendiu la o secţie ATI pentru Covid-19 în Turcia. Tragedie asemănătoare cu cea din Piatra Neamț

2 luni in urmă 1

Un incendiu ce pare tras la indigo cu tragedia petrecută în Spitalul din Piatra Neamț, în luna noiembrie, a avut loc într-o unitate medicală din Turcia, acolo unde nouă pacienți Covid au murit.  

ACTUALIZARE. Bilanțul inițial, care era de 8 morți, a ajuns la 9 victime, după ce o persoană rănită a decedat, potrivit Reuters, care îl citează pe ministrul sănătății, Fahrettin Koca.

Doi procurori din provincie au fost însărcinați să investigheze cauza exactă a producerii exploziei, a declarat procuratura locală.


Știrea inițială:

Incendiul a izbucnit în secţia de terapie intensivă Covid-19 a unui spital din Gaziantep, din sud-estul Turciei și a a ucis opt persoane, a anunţat sâmbătă biroul guvernatorului provinciei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Incendiul a fost provocat de explozia unui aparat de ventilaţie pulmonară, a precizat sursa.

Alţi unsprezece pacienţi care erau trataţi în secţie au fost transferaţi la spitale din apropiere, au indicat autorităţile.

În luna noiembrie, zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. Primele imagini de la locul incendiului arată dimeniunea acestei noi tragedii din sistemul medical românesc.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă