9 dintre vandalii de la Piața Unirii, REȚINUȚI. Ce pedepse riscă aceștia

1 lună in urmă 1

Proteste violente Piața Unirii /  Foto: Inquam Photos / Bogdan Ioan BudaProteste violente Piața Unirii / Foto: Inquam Photos / Bogdan Ioan Buda

Nouă dintre tinerii care au vandalizat Piața Unirii au fost reținuți. Audierile continuă și la această oră, pentru că 24 de persoane au fost ridicate după perchezițiile de dimineață și aduse la Parchet, relatează Realitatea PLUS.

SÂMBĂTĂ, 03 APRILIE 2021, 18:12

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare, în această dimineaţă, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29 spre 30 martie, în zona Piaţa Unirii.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În urma protestelor de luni seara din Bucureşti, un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie, a informat, marţi, şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet. Potrivit acestuia, Poliţia Capitalei, sub supravegherea unităţilor de Parchet competente, a declanşat cercetarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de obiecte periculoase (cuţit). Bogdan Berechet a menţionat au fost distruse vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.

Directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Cătălin Stegăroiu, a precizat că 12 jandarmi au fost răniţi, trei dintre aceştia mergând la spital, însă nu au necesitat îngrijiri deosebite sau internarea. Şeful Jandarmeriei a arătat că protestele din Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii împotriva noilor măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 şi-au pierdut caracterul paşnic spre miezul nopţii, când o parte a grupului de manifestanţi au atacat forţele de ordine, aruncând cu obiecte contondente, pietre, provocând rănirea jandarmilor şi pagube materiale. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă