875 de lei, ajutor excepţional de la stat. Cine sunt românii care primesc imediat banii

1 săptămână in urmă 13

Cuantumul ajutorului excepțional este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha, și va fi acordat agricultorilor care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv. Schema de sprijin pentru agricultori este destinată pentru acoperirea cheltuielilor legate de obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro

Beneficiarii acestui ajutor excepţional sunt: persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoane juridice; grupuri de producători sau organizații de producători; structuri din domeniul cercetare, respectiv universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

Citeste si Se dau bani GRATIS de la stat. Cât poţi primi lunar pentru a angaja o bonă

Fermierii au avut termen data 15 septembrie să depună cererile la APIA iar plățile urmează să fie făcute până la sfârșitul anului.

Venim în întâmpinarea celor care îşi dedică timpul şi priceperea pentru a asigura prezenţa pe mesele românilor a produselor agricole calitative, într-un context al unui an agricol dificil. Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate„, a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Resursele financiare totale necesare implementării schemei de ajutor sunt de 63.075,3364 lei, echivalentul sumei de 12.745,3245 euro, finanţare externă nerambursabilă.

Citeste si Se dau bani în plus de la stat. Ce categorie de români poate beneficia de noile tichete sociale

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă